Zo verduurzaamt u het gas en licht in uw woning

De woning verduurzamen staat bij veel mensen hoog op het lijstje. En niet alleen omdat een beter elektriciteitslabel een hogere verkoopprijs oplevert.

Gepubliceerd: 24 juni 2021

Maar ook omdat de zorgen om het klimaat blijven stijgen. We willen natuurlijk allemaal bijdragen aan een groenere oplossing wat betreft onze CO2-uitstoot, en dat zou niet moeilijk moeten zijn. Als appartement eigenaar lijkt het misschien een flinke uitdaging, omdat u toch afhankelijk bent van buren en de organisatie rondom het pand. Maar er zijn wel enkele acties die u vandaag nog kunt ondernemen om uw gas en licht te kunnen verduurzamen. We noemen er alvast een paar ter inspiratie!

Vergelijk uw abonnementen

Wanneer u een duurzamer bestaan wilt opbouwen, zult u moeten starten bij de energieleverancier. Bied uw leverancier enkel groene stroom of heeft u gekozen voor de leverancier met de goedkoopste prijzen? Een duurzaam verbruik start natuurlijk pas wanneer u kiest voor groen gas en licht, dus kies daar ook een passende leverancier bij. Er zijn talloze sites waarbij u soorten abonnementen en leveranciers kunt vergelijken, dus laat deze kans dan ook niet aan u voorbijgaan. Alleen zo bent u ervan verzekerd dat u een duurzame keuze maakt.

Zonnepanelen laten installeren

Veel appartement eigenaren denken dat ze geen zonnepanelen kunnen laten installeren, omdat ze bijvoorbeeld geen eigen dak hebben of een logische ruimte om deze te plaatsen. Dit kan natuurlijk kloppen, maar dat betekent niet dat de Vereniging van Eigenaren niets voor u kan betekenen. Het is zeker de moeite waard om eens om de tafel te gaan zitten en de mogelijkheden te bespreken. Er zijn namelijk meerdere opties, waarbij bijvoorbeeld de VvE voor de kosten opdraait of dat de eigenaren zelf de zonnepanelen leasen. Door gezamenlijk te kijken naar een optie, kan iedereen profiteren van de verduurzaming van het pand. Hierdoor pakt u het direct groots aan!

Gebruik duurzame apparaten

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar net zoals bij elke andere type woning kunt u als appartement eigenaar ook kiezen voor duurzame apparaten. Hiervoor hoeft er niets geïnvesteerd te worden in de constructie van de woning zelf, maar kunt u per aanschaf van uw apparaten controleren of deze duurzaam zijn. Denk hierbij aan apparaten die minder stroom verbruiken of lichtbronnen die minder energie vragen. Zo kunt u op de lange termijn ontzettend besparen op de energierekening, en dat met enkele kleine aanpassingen.

Lichtadvies Lichtadvies aanvragen

Benieuwd hoeveel u in uw gebouw kunt besparen op verlichting?

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Verlichting in de gemeenschappelijke ruimten kan een enorme kostenpost zijn, vaak ook omdat deze 24 uur branden. Ledverlichting is de oplossing! De meest zuinige ledlampen verbruiken 85% minder energie dan een gloeilamp met vergelijkbare lichtopbrengst.

Als Appartement & Eigenaar vinden wij het belangrijk dat VvE's op elk onderwerp op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en de eventuele voor en nadelen (en tevens een eerlijke prijsvergelijking kunnen maken). Vandaar dat wij met een aantal gerenommeerde partijen gratis een lichtadvies voor uw gebouw geven.

Waar bestaat het lichtadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Lichtadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.