..........
shadow_fix

De nieuwste tuinmeubeltrends

We staan aan het begin van een nieuw voorjaar. Dat betekent dat ons ook weer nieuwe trends staan te wachten op het gebied van tuinmeubelen. In dit artikel vertellen we hoe je volgens de laatste trends van de tuin geniet.

In ‘tuinmeubelland’ zien we de luxe al een aantal jaren flink toenemen. De nieuwste tuinmeubels zijn steeds meer een afspiegeling van het meubilair binnenshuis. Soms is de afwerking ervan zo strak en gedetailleerd dat ze amper nog van binnenmeubels te onderscheiden zijn. Deze meubelen geven je dan ook het gevoel dat je binnen zit in plaats van buiten. De trend waarin tuinmeubels steeds meer lijken op wooninterieur, zal zich ook dit voorjaar doorzetten. In de tuinmeubels van dit jaar ligt de nadruk dus vooral op strakke designs, neutrale kleuren en comfort.

Meer ambacht

Haaks op bovengenoemde trend, staat de groeiende vraag naar meer ambachtelijke, natuurlijk ogende tuinmeubelen. Als reactie op de toenemende luxe van de laatste jaren, rijst er ook een groeiende behoefte aan een tuin waarin de natuur weer meer de ruimte krijgt. Ook tuinmeubelen met materialen als teakhout, touw en wicker zijn om die reden populair dit jaar. Hoewel wicker geen natuurlijk materiaal is, ziet het er wel heel natuurlijk uit. Daarnaast worden meubels van wicker met de hand in elkaar gevlochten, wat ze heel ambachtelijk maakt.

Lounge-/diningsets

In 2015 zagen we al een sterke opkomst van lounge-/diningsets. Deze trend zal zich dit jaar verder ontwikkelen. Standaard loungesets zijn minder geschikt om aan te eten, vanwege de diepe zitting. De halfhoge lounge-/diningsets zijn bedoeld om zowel op te loungen als aan te eten. Door deze dubbele gebruiksfunctie bespaar je ruimte, aangezien je in de tuin nog maar één set nodig hebt.

Retro

Ook tuinmeubelen met een retro look worden steeds populairder. Veel nieuwe tuinstoelen worden dan ook in een oud jasje gestopt. Hierbij zal vooral gebruik gemaakt worden van retrokleuren als rood-oranje, celadon-groen, zachtblauw en wit. Ook combinaties van deze kleuren zullen we in 2016 veel tegenkomen.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam