Twee dakluiken op het NGL

In Roosendaal werkt Boot Bouwbedrijf aan de herbouw van het Norbertus Gertrudis Lyceum. De oudste gebouwen van het lyceum stammen uit 1925, hebben een monumentale status en blijven dus intact.

Geplaatst door: Gorter Group bv

In de loop der jaren zijn er echter veel onderdelen aan de gebouwen toegevoegd. Deze aanvullingen voldoen niet meer aan de onderwijsbehoefte van nu. Daarom besloot BDG Architecten tot een ontwerp waarin de nieuwere gedeelten plaats maken voor een uitbreiding met visie. Op het dak van het vernieuwde lyceum komen straks pv-panelen die bijdragen aan de BENG-status van het gebouw. Gorter zorgt met de leverantie van twee dakluiken voor een veilige toegang tot deze panelen en het dak zelf. Dat de dakluiken bijdragen aan de gewenste energieneutraliteit maakt de keuze nog optimaler.

Toegang tot het platte dak
De dakluiken van Gorter maken het onderhoud aan en de inspectie van daken en de daar aanwezige installaties eenvoudiger dan ooit. Betreed het dak via de verdiepingen en trappen binnen het gebouw en laat risicovolle acties met losse ladders of hoogwerkers achter je. Ook materialen -denk aan dakbedekkingsmateriaal of onderdelen voor de daar aanwezig installaties- breng je via deze daktoetreding eenvoudig naar het dak. Zeker als het dakluik gecombineerd wordt met de juiste klimmiddelen als ladders of schaartrappen. Voor dit project koos BDG voor de ladder. Deze is leverbaar in een enkelvoudig, twee- of driedelige uitvoering en wordt standaard geleverd met ophangbeugels voor het veilig weghangen van de ladder als deze niet in gebruik is.

Dit dakluik is uitermate geschikt voor bouwers met BENG-ambitie
Omdat moderne daken zeer goed geïsoleerd zijn, is de toegang tot het dak vaak de zwakste schakel. Tenzij deze een hoog isolatieniveau kent en geen warmtebruggen heeft. Het RHT-dakluik van Gorter voldoet aan deze eisen. Wil je nog een stapje verder? Het Gorter RHTEP dakluik heeft zelfs een isolatiewaarde van Uw = 0,198 W/(m².K).

Meer informatie over de Gorter dakluiken, de opties en de vanaf prijs vind je via deze link. Liever meteen een offerte opvragen? Klik hier!‎

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.