Van school naar ontmoetingsplek

Station Wildeman in Osdorp was ooit een basisschool. Inmiddels is het een nieuwe ontmoetingsplek in de Wildemanbuurt: een locatie om te leren, te werken en te ontmoeten.

Geplaatst door: Gorter Group bv

BETA office for architecture and the city heeft het gebouw in opdracht van Stichting Samenwonen-Samenleven aangepast voor haar nieuwe functie. Ten behoeve van een veilige toegang tot het dak koos het bureau voor het bekende RHT-dakluik van Gorter.

De nieuwe ontmoetingsplek is na renovatie 340 vierkante meter groter dan de school ooit was, is goed geventileerd en beschikt over energielabel A. Een kenmerk waar het genoemde dakluik aan bijdraagt.  

Dakluik voor duurzame bouwwerken
De dakdoorgang op goed geïsoleerde moderne daken is vanwege koudebruggen vaak de zwakste schakel. Het RHT-dakluik is de positieve uitzondering! De dakluiken van Gorter zijn de enige in de categorie dakluiken met een bewezen zeer hoge isolatiewaarde. EuroSolid heeft de thermische prestaties conform EN-ISO 10077-2 onderzocht en het staat officieel vast dat het Gorter RHT-dakluik dat in dit project is toegepast een isolatiewaarde van Uw = 0,319 W/(m².K) heeft. De goede isolerende eigenschappen worden verkregen door de combinatie van een speciaal ontwerp en de juiste materialen. Het dakluik beschikt over een gepatenteerde (patentnr. 2519072) volledig thermisch gescheiden constructie en een afdichting rondom in het deksel. Door het speciale ontwerp zal bij streng winterweer of toepassing in zeer koude gebieden, geen ijsvorming of condensatie aan de binnenzijde van het dakluik optreden. Wilt je nog een stapje verder? Het Gorter RHTEP dakluik heeft zelfs een isolatiewaarde van Uw = 0,198 W/(m².K).

Waarom een dakluik?
Dakluiken bieden een praktische en bovendien veilige toegang tot platte daken voor onder meer onderhoudswerkzaamheden aan het dak zelf of de daar aanwezige installaties. Denk hierbij koelinstallaties, liftmachinekamers, glazenwasinstallaties, zonnecollectoren en andere voorzieningen op het dak. Het RHT-dakluik dat op het dak van dit hotel wordt toegepast, kent een bewezen hoge isolatiewaarde en draagt zo bij aan een lage energierekening. Het dakluik is vanuit de onderliggende ruimte gemakkelijk te bereiken middels de meegeleverde schaartrap

Meer informatie over de Gorter dakluiken, de opties en de vanaf prijs vind je via deze link. Liever meteen een offerte opvragen? Klik hier!‎

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Gorter Group bv
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.