Valbeveiliging

Het vinden van de juiste persoonlijke valbeveiligingsmiddelen is altijd afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden.

Geplaatst door: All Safe Valbeveiliging

‎De eerste vraag die moet worden gesteld voor het kiezen van materialen is: welke functie moeten de materialen vervullen?

Hiervoor bestaan twee principiële functies:

De gebruiker beschermen door zodanig te positioneren dat deze niet kan vallen: Positionering of een “fall restraint system” (retentie).
Beheersing van de val en de impact hiervan. Valbeveiliging of een “fall arrest system”.


Wat is valbeveiliging?

De voornaamste functie bij valbeveiliging is de impact van een val op het menselijk lichaam onder de 6 kN te limiteren. De onderdelen van dit systeem bestaan uit een bevestigingspunt, een harnas en een valstopapparaat. Een valstopapparaat is er in verschillende uitvoeringen en modellen, zoals vanglijnen met geïntegreerde valdempers, automatische valstopapparaten, blocmax met valdemper, etc. Het valbeveiligingssysteem kan worden gecombineerd met een positionerings-systeem. Deze methode wordt veelal geadviseerd en toegepast bij werkzaamheden op hoogte en waarbij men de handen vrij moet houden voor de uit te voeren werkzaamheden. In deze situatie moet de gebruiker zijn uitgerust met een instelbare positioneringslijn.

Positionering

We spreken over werkpositionering wanneer valgevaar is uitgesloten door onze positie op de werkplek. (In vaktermen heet dit een fall restraint system of retentie). Hierdoor kan makkelijker, veiliger en efficiënter gewerkt worden. De onderdelen van dit systeem bestaan meestal uit een bevestigingspunt, een harnas en een vanglijn voor bevestiging. De invloed van de lengte van de vanglijn is hierbij essentieel.

Meer informatie over valbeveiliging?

contact

Bedrijvengids Geplaatst door
All Safe Valbeveiliging

All Safe Valbeveiliging

Macrinushof 4, 6642 BC  Beuningen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.