Valstopapparaten

Tijdens een val treden grote krachten op. Met de juiste combinatie van harnas, valstopper en valdemper zal de maximale kracht beperkt blijven tot 4,5 a 5,5 kN, een kracht die geen schade aan het lichaam aanricht.

Geplaatst door: All Safe Valbeveiliging

‎Valstopapparaten zijn zowel geschikt voor valbeveiliging bij het klimmen en dalen langs de constructie alsook bij horizontale verplaatsingen op hoogte zoals op daken. Bij het klimmen en dalen dient het ophangpunt natuurlijk boven het hoofd van de gebruiker aan de constructie bevestigd te zijn. We onderscheiden 3 typen valstopapparaten:

Zelfoprollende valstopapparaten‍
Terugrollende valstopapparaten werken als een autogordel. De lijn blijft continu onder spanning en beweegt mee met de gebruiker. Bij een val blokkeert het apparaat direct. De bewegingsvrijheid is beperkt tot de lengte van de lijn. Deze apparaten zijn vooral geschikt indien de gebruiker vanaf het hoogste punt (het dak) aanvangt met zijn werkzaamheden.


Valstopapparaten voor lijnen en kabels
Deze apparaten bewegen mee met de gebruiker terwijl deze klimt en daalt langs een vanglijn of langs een staalkabelsysteem voor permanente valbeveiliging. Bij een val blokkeert het apparaat direct.


Bandvalstoppers
Bij bandvalstoppers is de bewegingsvrijheid beperkt en zij kunnen alleen gebruikt worden bij voldoende vrije valhoogte, namelijk minimaal 5,85 meter vrije valhoogte bij een lengte van 2 meter. Bandvaldempters kunnen in Y-vorm geleverd worden zodat de gebruiker kan overpakken zonder valrisico.


Meer informatie over valstopapparaten?
Neem  Contact op

Bedrijvengids Geplaatst door
All Safe Valbeveiliging

All Safe Valbeveiliging

Macrinushof 4, 6642 BC  Beuningen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.