VBR: alles van waarde moet onderhouden worden

De VBR (Vereniging van Gecertificeerde BetonReparatiebedrijven) staat voor brancheontwikkeling met de thema's: meerwaarde, duurzaamheid, kennis en kwaliteit. Het zijn begrippen van deze tijd waaraan de VBR daadwerkelijk inhoud geeft!

Gepubliceerd: 13 oktober 2013

De VBR is opgericht in 1983, in een economisch slechte tijd. Er kwamen vele aanbieders in de kleine, maar gespecialiseerde betonreparatiemarkt. De gevestigde betonreparatiebedrijven richtten een vereniging op. Immers, alleen kwaliteit kon 'het kaf van het koren scheiden', zo werd ook toen al gedacht. En om deze kwaliteit zichtbaar te maken, stelde de VBR kwaliteitseisen aan bedrijven en uitvoeringstechnieken. De huidige VBR-leden pakken gezamenlijk kennis, kwaliteits- en scholingsprojecten aan, die het niveau van de individuele bedrijven te boven gaan. Samen sterk dus en werken aan de ontwikkeling van de branche voor de bedrijven zelf, maar zeker ook voor opdrachtgevers en allen die bij de betonreparatiebranche betrokken zijn.

De VBR en haar maatschappelijke omgeving

De VBR draagt bij aan de duurzame instandhouding van onze bebouwde omgeving. De VBR neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op het gebied van milieu, opleiding en arbeidsomstandigheden. De VBR initieert onderzoeksprojecten, opleidingen, kwaliteitsverbetering en innovaties. Bovendien hebben alle VBR-leden zich verbonden aan het VBR-MVO-convenant ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’, met daarin aandacht voor people, planet en profit.

Meer over de VBR leden

De leden van de VBR zijn alle zelfstandige ondernemingen, die gespecialiseerd zijn in het repareren en onderhouden van beton.
De VBR-leden zijn landelijk werkzaam in alle segmenten van de bouw en hebben ieder ook nog hun eigen, specifieke specialiteiten en werkgebieden.
VBR-leden werken veel voor VVE's en VVE-beheerders. Werken in een bewoonde omgeving, schoon werken en goede communicatie naar de individuele eigenaren zijn elementen die zij in de vingers hebben.
VBR-leden garanderen de kwaliteit van hun werk met een garantiecertificaat.
Een ledenlijst vindt u op www.vbr.nl

VBR en kwaliteit

VBR-leden leggen zichzelf strenge criteria op om zich op het gebied van kwaliteit in de markt te kunnen onderscheiden. Alle VBR-leden voeren kwaliteitssystemen die voldoen aan de eisen van ISO 9001. VBR-leden onderscheiden zich bovendien omdat zij gecertificeerd zijn volgens de ‘Certificeringsregeling Betonreparatiebedrijven’. De gecertificeerde VBR-leden staan onder toezicht van neutrale certificerende instellingen, zoals SGS-INTRON, KIWA en IKOB-BKB.

Dat betekent onder andere dat VBR leden:

- werken met goed opgeleid personeel
- werken volgens de technische aanbevelingen van het CUR (Civiel Technisch Centrum Uitvoering en Regelgeving)
- werken met kwaliteitsprocedures
- controlepunten in het productieproces invoeren
- de resultaten van de eigen kwaliteitsonderzoeken vastleggen.
De gecertificeerde VBR-leden staan onder toezicht van neutrale certificerende instellingen, zoals INTRON, KIWA en IKOB.

VBR en garanties

De VBR heeft exclusief voor haar leden een volledige verzekerde garantie ontwikkeld voor de periode van 10 jaar. De aanspraken zijn ondergebracht bij een verzekeraar. Bij schade worden de kosten van arbeid, materialen, materieel en bereikbaarheid vergoed. Werkzaamheden, uitgevoerd door de gecertificeerde VBR-leden op het gebied van betonreparatie- en bescherming kunnen onder de verzekerde garantie vallen.
De verzekeraar heeft alleen de bij de VBR aangesloten betonreparatiebedrijven geaccepteerd om deze verzekerde garantie te mogen aanbieden. VBR-bedrijven zijn alle gecertificeerd en landelijk werkzaam in alle segmenten van de bouw. Een goede selectiemogelijkheid dus voor de opdrachtgever.

VBR en veiligheid

VBR leden voldoen aan de veiligheidsnormen vastgelegd in de VGM Checklist Aannemers (VCA).
Omdat veilig werken overal dient te gebeuren, worden de veiligheidsprocedures door de VBR leden op alle werken toegepast

VBR, onderzoek en kennisontwikkeling

Kennis is samen met kwaliteit het fundament onder de VBR.
Allen die betrokken zijn bij het onderhouden en repareren van beton profiteren van datgene dat op kennis en kwaliteitsniveau tot stand wordt gebracht.
De VBR streeft naar kwaliteitshandhaving en verbetering. Daarom draagt de VBR bij aan innovatieve projecten. De VBR leverde bijvoorbeeld een actieve bijdrage aan de herziening van de Beoordelingsrichtlijn Betonreparatie 3201.02 d.d. 25 maart 2009.
De VBR draagt haar kennis over via internet, door middel van publicaties en door het organiseren van lezingen en symposia.

VBR, opleiding en scholing

Een voorwaarde voor het leveren van hoge kwaliteit is onder meer het beschikbaar hebben van goed opgeleid personeel. Nú en in de toekomst! Om dit vakmanschap te ontwikkelen en te behouden, levert de VBR een belangrijke bijdrage aan opleidingen op het gebied van betonreparatie. De VBR richtte het Landelijk Samenwerkingsverband voor Betonreparatiebedrijven (LSVB) op, een uniek opleidingsinstituut, waar voor de gehele sector jonge mensen worden opgeleid tot vakbekwame betonreparateurs. Ook verzorgt het LSVB opleidingen voor kaderfunctionarissen. Daarnaast biedt het LSVB vele één- of meerdaagse cursussen voor het uitvoerend personeel aan. Een compleet overzicht van het opleidingsaanbod in de betonreparatiebranche vindt u op www.lsvb.eu.

Eredivisie

VBR-bedrijven zijn de 'beste' spelers in de markt. Leden van de VBR behoren tot de eredivisie van de betonreparatiebranche.

Meer informatie: www.vbr.nl.

U vindt hier een lijst van aangesloten bedrijven:
www.appartementeneigenaar.nl/vbr.

 

 

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.