Duco ventilatierooster DucoTop 50

Duco schrijft mee aan succesvol Active House renovatieverhaal in Montfoort en leverde met ventilatierooster DucoTop 50 een belangrijke bijdrage.

Gepubliceerd: 20 mei 2013

Foto: Torben Eskerod

'De Poorters van Montfoort' is het eerste renovatieproject in Nederland dat volgens de principes van Active House uitgevoerd werd en waarbij een A++ label behaald werd! Duco Ventilation & Sun control schreef mee aan het verhaal en leverde met haar ventilatierooster DucoTop 50 'ZR' een belangrijke bijdrage voor het binnenklimaat, één van de pijlers in het project.

Tien sociale huurwoningen werden in Montfoort helemaal tot op het casco gestript en gerenoveerd volgens de principes van Active House. Onder meer de VELUX Groep en Danfoss zetten hun schouders onder dit vooruitstrevende project van opdrachtgever en woningcorporatie GroenWest. Daarbij stond niet enkel de energieprestaties van de woningen voorop, maar werd vooral veel aandacht besteed aan de beleving van de bewoners. Een gezond en comfortabel binnenklimaat, met veel daglicht vormden het centrale gedachtegoed. Stuk voor stuk belangrijke pijlers binnen de Active House visie, die Duco met plezier mee onderschrijft.

Na deze uitgebreide renovatie, werd het energielabel van deze veertig jaar oude woningen opgekrikt van E naar A++. Een schot in de roos dus. Onder meer het dak werd vernieuwd (Rc 4,5 m²K/W), samen met nieuwe kozijnen met triple glas, gevelisolatie van 3,5 m²K/W en vloerisolatie (3,0 m²K/W) zorgt dit voor een uitstekend resultaat. De woning werd voorzien van lage temperatuurverwarming, aangestuurd door een warmtepomp op buitenlucht.

Natuurlijke ventilatie als basisprincipe

Duco voorzag in 'De Poorters van Montfoort' de DucoTop 50 'ZR' als toevoerrooster voor verse lucht. Natuurlijke ventilatie is immers één van de basisprincipes bij het Active House concept. Verse lucht, die rechtstreeks via de gevel de woning binnenkomt is immers de meest voor de hand liggende keuze, want de kortste (toevoer)weg is de gezondste. Op die manier staat de bewoner alvast centraal.

Dit zelfregelend ventilatierooster werd snel en eenvoudig achter het buitenspouwblad aangebracht, zodat het van buitenaf niet zichtbaar is. Ook van binnenuit gezien integreert de DucoTop 50 'ZR' zich probleemloos in het kozijn, waardoor een optimaal visueel comfort gegarandeerd blijft.

Meer informatie: www.duco.eu

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.