Energieprijzen WoonEnergie voor 2010 tot 40% lager

Woningcorporaties die hun collectieve energie via WoonEnergie inkopen zien hun leveringstarieven voor 2010 tot 40% dalen ten opzichte van 2009.

Gepubliceerd: 15 februari 2010

Huurders van deze corporaties plukken zo de vruchten van de energie-expertise en inkoopstrategie van WoonEnergie. Ook een groot aantal zorginstellingen maakt gebruik van dit voordeel.

De inkoopstrategie van WoonEnergie is gebaseerd op gespreide inkoop met behulp statistische analyses, wat mogelijk is door het grote inkoopvolume. Hierdoor is WoonEnergie er opnieuw in geslaagd om voor haar deelnemers op een lager prijsniveau in te kopen dan de gemiddelde groothandelsprijs op de Endex, resp. Gasterra. Door de collectieve inkoop liggen de leveringstarieven voor zowel elektriciteit als gaskleinverbruik beide 30% lager en voor gasgrootverbruik zelfs 40% lager dan die van 2009. Daar komt bij dat de korting op de additionele gascapaciteit met ingang van 2010 meer dan verdubbeld is en de maandelijkse vastrechtbijdragen voor alle elektriciteit- en gasaansluitingen vervallen.

Ook de opslagen voor groene stroom en CO2 neutraal gas liggen gemiddeld 40% onder die van andere energieleveranciers. De CO2-uitstoot van het gas wordt gecompenseerd met bossen in Ecuador, beheerd door de Stichting FACE.De lagere energieprijzen bij WoonEnergie leiden vanzelfsprekend tot een daling van de servicekosten, wat in deze barre economische tijden en strenge winter goed nieuws is voor corporaties en huurders.

Over WoonEnergie

WoonEnergie is een initiatief van woningcorporaties en brancheorganisatie Aedes. WoonEnergie behartigt de energiebelangen van meer dan 300 corporaties, zorginstellingen én die van hun huurders. Dit doet WoonEnergie door hun energievraag te bundelen, waardoor zij samen een sterke onderhandelingspositie hebben richting de leveranciers van gas en elektriciteit. Op deze manier kan WoonEnergie gunstige prijzen bedingen en profiteren de aangesloten corporaties en huurders optimaal van schaalvoordeel. Inmiddels nemen meer dan 70.000 consumenten gas en elektra af via WoonEnergie. Hiermee is WoonEnergie één van de grootste energie-inkoopcollectieven in de zakelijke en veruit de grootste in de consumentenmarkt in ons land. WoonEnergie is tevens de initiatiefnemer van BeterPeter, het enige interactieve op gedrag gerichte energiebespaarprogramma van ons land. Voor meer informatie: www.woonenergie.nl en www.beterpeter.nl.

Publicatiedatum: 16 februari 2010

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.