Gasabsorptiewarmtepomp Remeha Gas HP cv 30 procent zuiniger

Gasabsorptiewarmtepomp Remeha Gas HP hoge rendementen cv-installaties

Gepubliceerd: 04 februari 2013

Door de plaatsing van een Remeha Gasabsorptiewarmtepomp (Gas HP) realiseren bestaande gebouwen 15 tot 30% energiebesparing en een ongeveer vergelijkbare reductie van de CO2-uitstoot. Dit blijkt uit praktijkprojecten die in de afgelopen periode met de Gas HP zijn uitgevoerd. Om de voordelen van dit toestel voor de installatiewereld snel inzichtelijk te maken, heeft Remeha een online rekenmodule gelanceerd. Deze geeft de gebruiker binnen enkele minuten inzicht in het besparingspotentieel voor wat betreft het gasverbruik en reductie van de CO2-uitstoot.

De Remeha Gas HP heeft in de eerste periode na zijn introductie direct bewezen dat het één van de meest effectieve maatregelen is om op rendabele wijze een bestaand gebouw energiezuinig te maken. Het gasgestookte toestel kan in combinatie met nieuwe of bestaande cv-ketels het totale gasverbruik sterk reduceren en daarmee ook de CO2-uitstoot verminderen. Omdat deze warmtepomp geen bodembronnen nodig heeft en niet in het gebouw maar buiten - vaak op het dak - kan worden geplaatst, is hij in de meeste projecten snel en eenvoudig te installeren. Behalve in de bestaande bouw kan de Remeha Gas HP ook in nieuwbouwprojecten zijn besparingspotentieel realiseren; in veel gevallen is dit kostenbesparend omdat er geen zware elektrische aansluiting nodig is.

Snel inzicht via online rekenmodule
Om te bepalen of de Remeha Gas HP in een bepaalde situatie tot zijn recht komt en welke besparing men mag verwachten, ontwikkelde Remeha een online rekenmodule. Zowel installateurs als exploitanten van verwarmingsinstallaties kunnen hiermee, door enkele gegevens van de huidige verwarmingsinstallatie in te vullen, snel uitrekenen hoeveel men met de Remeha Gas HP kan besparen. In enkele minuten geeft deze berekening inzicht in het bespaarpotentieel van het gasverbruik en de reductie CO2-uitstoot.

Prestaties boven verwachting
De eerste projecten met de Remeha Gas HP zijn enige tijd geleden opgeleverd en de prestaties zijn boven verwachting. Zo liet de Woningstichting Vaals twee gebouwen met in totaal ruim driehonderd flatwoningen uitrusten met enkele, in cascade geplaatste, gasgestookte warmtepompen op het dak. Het uitgangspunt was dat de nieuwe installatie in de combinatie met de bestaande HR-ketels voor een energiebesparing van 18% zou gaan zorgen. Echter, door intensieve en actieve monitoring in combinatie met een optimale inregeling, bedroeg de energiebesparing na één jaar in de ene flat 28% en in de andere zelfs 34%.

Ideale oplossing voor renovatieprojecten
De Remeha Gas HP blijkt erg geschikt voor renovatieprojecten omdat men de bestaande installatie niet ingrijpend hoeft aan te passen. Indien gewenst levert Remeha de toestellen in een cascade-opstelling van twee tot maximaal vijf stuks op een zogeheten skid. Dit houdt in dat de gewenste configuratie installatieklaar wordt afgeleverd, zodat men alleen nog een koppeling hoeft te maken met de bestaande cv-installatie. Het vermogen van de Remeha Gas HP bedraagt 35 kW en is in cascade-opstelling uit te bouwen van 70 kW tot maximaal 175 kW.

Maximale rendementen behalen
Voor een zo hoog mogelijk rendement is het belangrijk dat de Remeha Gas HP zoveel mogelijk draaiuren maakt. Het toestel komt daarom het best tot zijn recht in appartementencomplexen, zorginstellingen, hotels, ziekenhuizen en sporthallen. Ook bij de renovatie van bedrijfspanden, kantoren en scholen kan de gasabsorptiewarmtepomp een belangrijke bijdrage leveren aan de gewenste sprong in de energielabeling. In combinatie met de moderne serie Remeha Quinta Pro gaswandketels of staande ketels van het type GAS 210, 310 of 610 ECO PRO, die de pieken in de warmtelast voor hun rekening nemen, realiseert een opdrachtgever het maximale besparingspotentieel.

De belangrijke voordelen op een rij
* Bijzonder hoge rendementen en toepasbaar bij buitentemperaturen tot wel <-20°C
* Snel en eenvoudig te combineren met bestaande of nieuwe HR-ketels
* Geen bodembronnen nodig, omdat de Gas HP zijn energie uit buitenlucht haalt
* Toestel kan buiten staan, bijvoorbeeld op het dak van het pand
* Vier compleet geïnstalleerde cascade-opstellingen beschikbaar van 70 tot 175 kW
* CAN-OpenTherm interface
* Zeer lage elektrische aansluitwaarde t.o.v. elektrische warmtepompen

Meer informatie: www.remeha.nl

Publicatiedatum: 5 februari 2013

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.