..........
shadow_fix

Meldpunt Warmtewet geopend

VGM NL heeft het Meldpunt Warmtewet geopend. Doel is het inventariseren van problemen die ontstaan bij de uitvoering van de Warmtewet en deze te rapporteren aan het ministerie.

De nieuwe Warmtewet is vanaf 1 januari dit jaar van kracht gegaan. Deze wet moet ervoor zorgen dat huishoudens die zijn aangesloten op een collectieve warmtevoorziening niet te veel betalen voor warmte. Dit is natuurlijk voor veel VvE's van belang.

Warmtewet

Huishoudens die zijn aangesloten op een warmtenet, kunnen vaak zelf niet kiezen wie hun energieleverancier wordt. De warmtewet die in het leven is geroepen, moet voor deze huishoudens de warmtelevering zeker stellen en voorkomen dat de betreffende leverancier te veel in rekening brengt. In de Warmtewet is daarom een maximumtarief voor warmte vastgelegd, die gebaseerd is op de prijs van gas.

Het doel van de Warmtewet is om de doorberekende energiekosten aan een maximum te verbinden. Daarnaast moeten VvE's de geleverde warmte (berekend in gigajoules) en de aan de eigenaren doorbelaste kosten bijhouden. Één van de problemen, naast deze administratieve rompslomp, is dat de bestaande collectieve installaties vaak niet zuinig zijn. Er bestaat dus een risico dat VvE's niet de volledige verwarmingskosten aan de leden kunnen doorbelasten, zonder het maximale bedrag per gigajoule te overschrijden.

Meldpunt Warmtewet

Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL) heeft het Meldpunt Warmtewet geopend voor haar leden, opdrachtgevers en brancheorganisaties. Het meldpunt is bedoeld om de problemen die in de praktijk ontstaan bij de uitvoering van de wet te inventariseren. Doel is alle knelpunten te bundelen en aan het ministerie te rapporteren. Het meldpunt is niet ingericht als helpdesk.

U kunt een melding maken via warmtewet@vgm.nl.

Meer informatie: www.vgm.nl.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam