Slechte lucht stil gezuiverd; Electrolux presenteert de nieuwe OXYGEN, de stille luchtreiniger

Luchtvervuiling is niet langer beperkt tot stedelijke en geïndustrialiseerde gebieden.

Gepubliceerd: 02 september 2009

De bouwwijzen van huizen, met betere isolatie, minder ventilatie, nieuwe bouwmaterialen en steeds dichter in de buurt van snelwegen, zorgt voor meer luchtverontreiniging binnenshuis. Het risico van het ontwikkelen van astma of andere ademhalingsproblemen wordt daarom steeds groter. Deze trend kan nu echter gekeerd worden met de nieuwe Electrolux Oxygen, één van de best presterende luchtreinigers op de markt, met een fluisterstil geluidsniveau.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sterven er elk jaar 1,5 miljoen mensen als gevolg van vervuilde lucht binnenshuis. In Zweden veroorzaakt astma meer doden dan het verkeer. Verhoogde blootstelling aan luchtvervuiling binnenshuis verlaagt niet alleen de zuurstofopname, wat leidt tot slaapproblemen en verminderde cardiovasculaire prestaties, het verhoogt ook het risico op het ontwikkelen van astma, hooikoorts en andere gezondheidsproblemen.

Electrolux Oxygen kan tot 313 m³ zuivere lucht per uur leveren. De actieve koolstoffilters en uitwasbare HEPA-filters verwijderen tot 99,97% van de schadelijke deeltjes tot 0,3 micron. Dit is 150 keer dunner dan een gemiddelde mensenhaar en kleiner dan de belangrijkste irriterende stoffen en astmaprikkels zoals schimmelsporen, stuifmeel, zwevende allergenen van huisdieren, stofmijten en tabaksrook.

De nieuwe Oxygen produceert een nauwelijks hoorbare 27 dB(A). Zo kan de consument de lucht in de slaapkamer tijdens het slapen zuiveren, voor een betere nachtrust.

Mensen brengen meer tijd door in de slaapkamer. Schone lucht verbetert de kwaliteit van het slapen en Electrolux heeft de Oxygen daarom zo ontworpen dat deze gebruikt kan worden als men er de meeste behoefte aan heeft.

De Oxygen is uitgerust met een elektronische 'neus'. Indien deze bepaalde geuren waarneemt zoals parfum, oplosmiddelen, uitlaatgassen, sigarettenrook en andere gevaarlijke gassen, wordt de luchtstroom verhoogd om geurtjes sneller in de actieve koolstoffilters te absorberen. Een geurniveau-indicator geeft aan bij hoeveel vervuiling de sensor wordt ingeschakeld.

De Oxygen heeft een laag stroomverbruik van ongeveer vijf Watt om dag en nacht een constante stroom zuivere lucht te kunnen leveren. Het nieuwe, platte ontwerp in hoogglanzend zwart of wit van de Oxygen past goed bij de laatste trends qua binnenhuisdecoratie.

Aanbevolen consumentenpriis voor de Electrolux Oxygen Z9124 luchtreiniger (met geursensor en afstandsbediening) is € 279,95.
Aanbevolen consumentenprijs voor de Electrolux Oxygen Z9122 luchtreiniger is € 249,95.

Over Electrolux

Electrolux is een wereldleider op het vlak van huishoudtoestellen en toestellen voor professioneel gebruik en verkoopt jaarlijks meer dan 40 miljoen producten aan klanten in 150 landen. Het bedrijf legt de nadruk op vernieuwende producten die met veel zorg worden ontworpen. Daarbij baseert het zich op een diepgaand inzicht in wat de klant precies wil om zo tegemoet te komen aan de echte behoeften van consumenten en professionals. Electrolux vervaardigt o.a. koelkasten, vaatwassers, wasmachines, stofzuigers en fornuizen die verkocht worden onder gerenommeerde merknamen als Electrolux, AEG-Electrolux, Zanussi, Eureka en Frigidaire. In 2008 haalde Electrolux een omzet van 105 miljard SEK en telde het 55.000 werknemers. Voor meer informatie kunt u terecht op www.electrolux.com.

Publicatiedatum: 26 augustus 2009.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.