Zo kiest u eenvoudig en snel de beste luchtreiniger voor uw appartement

Als u weet dat we gemiddeld 12 tot 15 keer per minuut ademen en dit doen met zo’n 400-500 ml per ademteug, kunt u zich wel een beeld vormen hoe belangrijk het inademen van schone lucht is.

Gepubliceerd: 23 maart 2022

Als u ook nog eens weet dat de luchtkwaliteit binnen van een minder goede kwaliteit is dan de luchtkwaliteit buiten, weet u ook het grote belang van een goede luchtreiniger voor uw appartement. Iedereen wil toch een schone lucht inademen. Het aanbod in luchtreinigers is dusdanig groot, dat het niet eenvoudig lijkt om eenvoudig en snel te bepalen wat de beste luchtreiniger voor uw appartement is. Gelukkig is dat wel het geval en kunt u binnen een muisklik alle benodigde informatie op het internet vinden.

Waarom de luchtkwaliteit binnen minder goed is dan buiten

Het zal u wellicht verbazen dat we schreven dat de luchtkwaliteit binnen minder goed is dan buiten. Toch is dat wel degelijk in veel gevallen het geval. Door het ventileren brengen we immers de vaak vervuilde buitenlucht naar binnen. De vervuilingsgraad van deze lucht zal echter stijgen door de invloeden van het binnen ronddwarrelend stof, het gebruik van schoonmaakmiddelen en de allergenen die van onze huisdieren afkomen. Dit, in combinatie met het feit dat we zo’n 20.000 keer per dag ademen, zijn goede redenen om een luchtreiniger voor uw appartement aan te schaffen. Vooral mensen die last hebben van hooikoorts, een allergie voor huisdieren of allergisch zijn voor huisstofmijt (meer dan 25% van alle Nederlanders heeft last van een vorm van allergie) zullen binnen een kort tijdsbestek merken dat ze géén schone lucht aan het inademen zijn. Luchtverontreiniging vormt immers een onzichtbare bedreiging voor de gezondheid.

Keuzemogelijkheden in luchtreinigers

De keuzemogelijkheden in luchtreinigers zijn groot te noemen. U kunt binnen dit segment kiezen voor een luchtreiniger met ionisator, een luchtreiniger met HEPA filter, een luchtreiniger met koolstoffilter of een luchtreiniger met UV filter. Daarnaast zijn er luchtreinigers die niet alleen zorgen voor het zuiveren van de lucht maar ook het vochtgehalte hiervan. Bij het kiezen voor de voor u beste luchtreiniger, is het niet alleen van belang om te bepalen welke luchtreiniging methode het beste bij uw wensen past maar ook om na te gaan wat de benodigde capaciteit van de luchtreiniger moet zijn. Een ander punt van aandacht is het geluidsniveau en het energieverbruik van de luchtreiniger.

Op een snelle en eenvoudige manier vaststellen welke luchtreiniger bij u past

Aan de hand van de informatie uit de koopgids van Bestgekozen.nl kunt u op een snelle en eenvoudige manier vaststellen welke luchtreiniger bij u past. Hierin nemen we het complete aanbod met u door, geven we u inzicht waarop u moet letten bij uw keuze voor een luchtreiniger en doen we u ook aanbevelingen van de beste luchtreinigers die op dit moment verkrijgbaar zijn.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.