Vaillant introduceert verbeterde HR-ketel: hrSOLIDEplus

Vanaf medio januari 2010 brengt Vaillant de nieuwe hrSOLIDEplus op de markt. Dit is de verbeterde versie van de hrSOLIDE, de betrouwbare combiketel die al bijna 1 miljoen Europese huishoudens verwarmt en voorziet van warm water.

Gepubliceerd: 16 december 2009

De doorgevoerde verbeteringen in de hrSOLIDEplus hebben een bewezen track record en zorgen voor een verhoogd rendement. Deze nieuwe ketel gaat een stap verder in zuinigheid en installatiegemak dan zijn voorloper. Met vernieuwde onderdelen in de ketel is de hrSOLIDEplus een energiezuinigere, stillere en onderhoudsvriendelijkere ketel.

De verbeteringen betreffen meerdere onderdelen van de hr-ketel, waaronder het hydraulisch blok. Deze is compact, maar heeft een toegankelijke opbouw. Verder heeft dit blok een geïntegreerd overstortventiel met bijgeleverde condenswaterafvoerbuis. Ook de pomp van de hrSOLIDEplus is van hoogwaardige kwaliteit en bestaat uit een efficiënte 2-toeren pomp en een ingebouwde automatische ontluchter. De pomp is zuiniger, stiller en eenvoudiger te onderhouden. Het bedieningspaneel is gebruiksvriendelijker en de regeltechniek is geoptimaliseerd. Tot slot is ook de isolatie van de ketelwanden uitgebreid. Dit kan een rendementsverbetering op tapwater van 87,4 procent realiseren. 

'Met deze nieuwe ontwikkeling bereiken we een ultiem comfort voor de installateur en de consument.', licht Paul de Bruin, marketing directeur van Vaillant, toe. 'Het doel van de verbeteringen is om beide doelgroepen te 'ontzorgen' en om een hogere energiezuinigheid te behalen. Daarbij vinden we het belangrijk dat we niet afdoen aan de vertrouwde Vaillant productkenmerken. Zo blijven de afmetingen gelijk en blijft de goede onderhoudsvriendelijkheid behouden. We zijn erg tevreden met deze nieuwe hr-ketel en hebben dan ook hoge verwachtingen van de voordelen die het zal opleveren.'

Meer informatie: www.vaillant.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.