Ventilatie-experts zorgen samen voor VLA Ventilatiekeur

De VLA, Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten, introduceert het VLA Ventilatiekeurmerk: de nieuwe norm voor het onderhoud van ventilatiesystemen.

Gepubliceerd: 01 oktober 2013

Woningeigenaren, zoals woningcorporaties- beheerders krijgen met dit nieuwe keurmerk zekerheid over de kwaliteit van het binnenmilieu van de woning. Het Keurmerk werd tijdens de algemene ledenvergadering van de VLA gelanceerd in het Dordrechtse Villa Augustus.

Ventilatiesystemen die het VLA Keurmerk dragen, geven bewoners en beheerders zekerheid over het binnenmilieu van hun woning. Het Keurmerk bewijst dat vervuilde lucht goed wordt gefilterd, de luchtstroom perfect is afgesteld en het energiegebruik en geluid aan de eisen voldoen. Dit is geruststellend, immers de woning loopt minder kans op houtrot en schimmel en de gebruikers van de ruimte zelf weten dat ze in een goede geventileerde woning verblijven.

Gerichte checklist

De ISSO 63 norm schreef al voor dat ventilatiesystemen regelmatig aandacht moesten krijgen. Het VLA Ventilatiekeur houdt ook rekening met externe factoren, die zorgen voor snellere of juist meer langzame vervuiling. De VLA gebruikte deze kennis om een concrete checklist op te stellen die de schoonmaakfrequentie beter bepaalt. Het effect is dat men steeds op het juiste moment controleert, reinigt of vervangt.

Onmisbare norm, net als bij de cv-ketel

De VLA verwacht dat woningeigenaren en -beheerders en bewoners het VLA Ventilatiekeur goed ontvangen. Met de toename aan allergieën, discussies over CO2 uitstoot en microbiologische processen, is men zich steeds bewuster van het effect van luchtkwaliteit. Bovendien is men al gewend aan controles van bijvoorbeeld de cv-ketel. Het VLA Ventilatiekeur zorgt voor een onmisbare norm ten aanzien van het functioneren van het ventilatiesysteem in relatie tot het binnenmilieu.

Over VLA

De VLA is één van de 130 brancheorganisaties van FME-CWM. De VLA vertegenwoordigt fabrikanten, leveranciers, installateurs en dienstverleners die actief zijn in de luchttechniek. De VLA heeft zich ontwikkeld tot de? gesprekspartner van de overheid en politiek, waar het gaat om goede ventilatie en het belang hiervan voor een gezond binnenmilieu. De VLA wordt dan ook nauw betrokken bij nieuwe wet- en regelgeving op dit gebied. Op Europees niveau werkt de VLA samen met de belangenorganisatie Eurovent.

Interesse?

Woningeigenaren en -beheerders die belangstelling hebben voor het Ventilatiekeur kunnen bij de VLA terecht voor meer informatie.

VLA - Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer.
Telefoon: 088-400 85 15.

Of neem contact op met Remi Hompe, branchemanager VLA via 06-21257589 of remi.hompe@fme.nl

Meer informatie

Voor meer informatie over het VLA Ventilatiekeur kijkt u op www.vla.nu.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.