Zonwering geeft sfeer en stijl aan uw interieur

Romazo Consumenten is de branchevereniging voor vakhandelaren in de rolluiken- , markiezen- en zonweringbedrijven in Nederland.

Gepubliceerd: 05 oktober 2013

De vereniging streeft naar het bereiken en in stand houden van een hoog kwaliteitsniveau onder haar leden. Kortom, Romazo staat voor kwaliteit, comfort en advies. Bovendien spelen vorm en functie van de zonwering een belangrijke rol. De charme van zonwering ontstaat zodra u het gemak, het comfort, de mogelijkheden en de kwaliteit ontdekt. De Romazo-vakhandelaren hebben dan ook een uitgebreide collectie binnen- en buitenzonwering, waarbij de keuzemogelijkheden oneindig zijn.

Zonwering

Wie bij het woord ’zonwering’ denkt aan ouderwetse oranje markiezen, doet zichzelf schromelijk tekort. Zonwering omvat een geheel nieuwe wereld van mogelijkheden om uw interieur en exterieur sfeer en een eigen stijl te geven. Er is een duidelijk onderscheid tussen binnen- en buitenzonwering. Al dienen beide hetzelfde doel -zonlicht, warmte en voor uw interieur schadelijke uv-straling buiten houden - toch hebben ze geheel eigen kwaliteiten. Transparante binnenzonwering, zoals silhouette en duette, heeft een heel andere functie en andere kwaliteiten dan een windvast uitvalscherm of een klassiek ogende markies.

Comfortverhoging

De gerichte inzet van zonwering geeft mede een antwoord op de hedendaagse eisen op het gebied van comfort zowel thuis als op de werkplek. Optimale inzet van daglicht en beperking van lichtinval bij gebruik van beeldschermen zijn toepassingen die zorgen voor verlaging van verwarmingskosten, beperking van het gebruik van kunstlicht en een aangename verblijfsomgeving.

Energiebesparing

Energie besparen, kan soms verrassend eenvoudig zijn. Zónder dat die besparingen ten koste hoeven te gaan van het comfort. Integendeel. Want door slim gebruik te maken van zonwering, is al snel 10% energiebesparing mogelijk. Terwijl tegelijkertijd het verblijf in een woonhuis, appartementengebouw of kantoor alleen maar prettiger en aangenamer wordt.
Slimme toepassing van zonwering vormt één van de minst bekende en begrepen manieren om energie te besparen in gebouwen. En dat is jammer, want gebouwen zijn goed voor maar liefst 40% van onze totale energieverbruik. Juist hier vallen dus forse besparingen te realiseren. Met alle voordelen voor het milieu, in de vorm van een lagere CO2-uitstoot, én voor uw budget. Belangrijke feiten. Zéker als u bedenkt dat de energiekosten zullen blijven stijgen. En sinds 1 januari 2008 is een Energielabel voor gebouwen verplicht. Met zonwering kunt de energieprestatie stevig verbeteren. Aan zonwering wordt bij menig project veel te weinig aandacht besteed. Terwijl een goed doordachte zonwering minstens zo belangrijk is als het vaak veel duurdere glas. Sterker nog, daar kan juist op bespaard worden door het zonweringssyteem te ontwerpen als integraal onderdeel van de gevel.

Architectonische vrijheid

Zonwering helpt de nadelen van het gebruik van steeds grotere glasoppervlakten te compenseren. En voegt een dynamische component toe aan glas. Dat biedt mooie kansen bij het ontwerpen van een gebouw, maar is ook energiebewust.

’s Zomers wordt ongewenste warmte buiten gehouden, zodat er minder gekoeld hoeft te worden. In de winter wordt overdag de zoninval juist zoveel mogelijk benut, terwijl ’s nachts het warmteverlies wordt gereduceerd.
Kortom: het energieverbruik neemt dankzij zonwering af, terwijl het comfort toeneemt. Slim gebruik van zonwering draagt dus ook nog eens bij aan een hogere productiviteit en een betere gezondheid.

Soorten

Of het nu gaat om buitenzonwering zoals markiezen, zonneluifels, buitenjaloezieën, uitvalschermen, screens, markisolets, en minirolluiken of om binnenzonwering zoals plissé-, rol-, paneel-, lamel- of vouwgordijnen, horizontale jaloezieën, horizontale en verticale lamellen met vitrage, de Romazo-zonweringvakhandelaar kan u er alles over vertellen. En laten zien, want in de Romazo-showrooms vindt u binnen- en buitenzonwering, in alle kleuren, maten, materialen en uitvoeringen. We willen u hier niet vermoeien met de diverse typen uitvalschermen, maar de Romazo-vakhandelaren kunnen u demonstreren wat de voordelen zijn van elk type. Wie op zoek is naar binnenzonwering, ziet een wereld voor zich opengaan.

Zekerheid

Elke Romazo-vakhandelaar heeft een aantal goed opgeleide vakmensen in dienst die u deskundig adviseren en uw aankoop uiterst vakkundig installeren. De branchevereniging Romazo Consumenten, verplicht haar leden hun medewerkers erkende opleidingen te laten volgen voordat zij daadwerkelijk aan de slag mogen. Anders zouden wij onszelf lelijk in de vingers snijden gezien het Romazo kwaliteitscertificaat dat u bij elke aankoop krijgt. Twee jaar garantie op goed werkende, door uw vakhandelaar geïnstalleerde materialen, inclusief elektrische gedeelten, zal u beslist als muziek in de oren klinken.

Meer informatie: www.romazoconsumenten.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.