Deurbel.nl: video-intercom voor appartement

Op je smartphone, waar ook ter wereld, zien wie er thuis aanbelt, met de bezoeker praten en de deur open doen? Het kan met de video-intercom van Deurbel.nl.

Gepubliceerd: 16 juli 2014

De bewoner wordt op zijn eigen smartphone gebeld als er iemand aanbelt. En thuis wachten op een pakketje hoeft ook niet meer. Wanneer de pakketdienst aanbelt, kan de bewoner via zijn mobieltje direct de deur openen of doorgeven waar het pakketje afgeleverd moet worden. De bezoeker drukt op de knop van de intercom-post bij de voordeur. De intercom belt via het GSM/3G-netwerk naar de smartphone van de bewoner. De smartphone gaat over en geeft live videobeeld als er opgenomen wordt.

Hoe werkt het de video-intercom van Deurbel.nl

De intercom kan naar ieder vast en mobiel nummer in Nederland bellen, met uitzondering van betaalnummers. Android smartphones met frontcamera hebben de functie beeldbellen en geven live beeld van de intercom-camera als er 3G-bereik is. Er hoeft niet betaald te worden voor de gebruikte bandbreedte. De intercom belt het eerste opgegeven nummer, wordt er na vier keer overgaan niet opgenomen, dan belt de intercom het tweede opgegeven telefoonnummer. Op een vaste lijn of een gewoon mobieltje kan de bewoner een gesprek voeren en de deur openen, maar niet zien wie er aanbelt. Met nummerweergave kan de bewoner zien dat zijn eigen intercom hem opbelt.

Hoe zit de intercom van Deurbel.nl in elkaar

De intercom-post heeft een ingebouwde camera en één, twee, drie of vier beldrukkers met naamschilden. De metalen behuizing is zeer robuust en is gemaakt om buiten te hangen. Er is een uitvoering voor opbouw- en één voor inbouwmontage. De pinhole kleurencamera heeft een groothoeklens. De intercom-post, de voeding en de deuropener worden ieder met twee aders aangesloten op de bijgeleverde GSM/3G-binnenunit. Er is geen telefoonlijn nodig. Het systeem kan vijftien jaar onbeperkt gebruikt worden. Tevens worden er twee radiografische zenders van Deurbel.nl meegeleverd, waarmee de deur ook geopend kan worden.

Hoe werkt beheer via Deurbel.nl

De bewoner maakt voor zijn intercom een inlognaam en wachtwoord op Deurbel.nl. Hij logt in en voert bijvoorbeeld nieuwe telefoonnummers in. Met een druk op de knop stuurt de website de wijzigingen naar de intercom. Op de site beheert de bewoner de telefoonnummers, die de intercom moet bellen en eventueel tijdvakken waarin de bewoner niet gestoord wil worden. De radiografische zenders worden ook via de site beheerd.

Extra opties

De intercom kan twee deuren bovendien apart openen. De intercom kan zo gebruikt worden om zowel een slagboom als een poort te openen. De bewoner kan een aantal mobiele nummers van zichzelf of bezoekers via beheer op Deurbel.nl in de MobileKey-lijst van de intercom zetten. Deze mobiele nummers kunnen de deur openen door een bepaald nummer te bellen en een keer over te laten gaan. Dit is de gratis MobileKey-functie, die gebruikt kan worden als afstandsbediening voor een hek en om gasten zonder sleutel toegang te verlenen. Dit maakt de MobileKey erg handig om zonder fysieke sleutels bepaalde mensen tijdelijk toegang te verlenen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.