..........
shadow_fix

Entree appartementencomplex

De entree van een appartementencomplex dient vaak als visitekaartje van het gebouw en is dus meer dan alleen een passeerstation voor de bewoners. Een eerste indruk bepaalt vaak al het beeld dat men van een appartementencomplex heeft.

Fraai vormgegeven postbussen en bellentableaus kunnen de entree bijzonder maken. Vandaar dat hier steeds meer keuze in is. Maar hoe mooi een bepaald product ook kan zijn, het moet wel functioneel blijven. Niet alleen voor de postbezorger en bezoekers, maar ook voor de bewoners. Postkastenfabrikanten staan meer open voor nieuwe ontwerpen en toepassing van verschillende technieken. De uitvoering van het ontwerp wordt steeds 'eenvoudiger'. De architect ontwerpt meestal een esthetisch verantwoorde entree voor een appartementencomplex. Ondanks de vrijheid van ontwerp moet ook rekening worden gehouden met de regels. Zo moet een postkast bijvoorbeeld aan bepaalde normen voldoen om post- en krantenbezorgers ergonomisch de bussen te kunnen laten vullen.

Besluit Brievenbussen

Deze normen zijn vastgelegd in het Besluit Brievenbussen dat staat opgenomen in de Postwet. Hierin staat onder meer dat op de brievenbussen duidelijk een nummer moet staan. Verder eist het besluit dat de inworphoogte tussen de 0,6 en 1,8 meter boven de stoep of vloer ligt en dat de inworpopeningen tussen de 31 en 33 mm hoog moeten zijn en minimaal 265 mm breed. Ook stelt het besluit dat groepsgewijs geplaatste brievenbussen zo dicht mogelijk bij de ingang van dat gebouw moeten zijn aangebracht. Ze mogen ook op de galerij worden geplaatst als die galerij rechtstreeks met een lift bereikbaar is en de postkasten zich in de onmiddellijke nabijheid van de lift bevinden.

Politiekeurmerk

Om ervoor te zorgen dat de entree van uw appartementencomplex in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk is het van belang dat de entrees zoveel mogelijk zijn voorzien van doorwerpkasten, de zogenaamde portiekafsluitkasten. Aan de binnenkant zijn de kasten voorzien van de afgeschuinde bovenkant. Als doorwerpkasten niet mogelijk zijn, worden buitenbussen voorgeschreven. De gemeenschappelijke entree van een appartementsgebouw behoort te zijn voorzien van een beltableau bij de deur met naambordjes en intercom of videofoon.

Pakketpost

Tegenwoordig worden er meer en meer bestellingen via het internet geplaatst. Het vervelende is alleen dat u niet altijd thuis bent om uw pakket in ontvangst te nemen. Dit zorgt ervoor dat u nog een dag langer op uw pakket moet wachten, of dat u naar een afhaalpunt moet gaan om het bestelde in ontvangst te kunnen nemen. Ontwerpers van postkasten hebben niet stil gezeten en hebben op deze ontwikkelingen proberen in te spelen. Fabrikant Knobloch komt bijvoorbeeld met een postkastensysteem, waarin ruimte is voor het in ontvangst nemen van pakketten, ook wanneer u niet thuis bent. Zo kunt u kiezen voor een postkast met onderhangende pakketbox. De bezorger plaatst het pakket in de box en doet deze op slot, waarna alleen de betreffende bewoner de box met een sleutel kan openen. Of een meer gecentraliseerd systeem, waarbij er naast de postkasten een beperkt aantal pakketboxen beschikbaar is. Ook hier kiest de bezorger een lege box en typt op een display in voor welk adres het pakket bedoeld is. De betreffende bewoner krijgt dan door middel van een sms de code om de pakketbox te openen. Op deze manier kan een bezorger vrijwel altijd zijn pakket bij de eerste bezorging al kwijt en hoeft u uw bestellingen nooit meer op te halen bij de buren of een afhaalpunt.

Deurcommunicatie

Zoals gezegd hebben fabrikanten brievenbussen in de meest fraaie vormen, kleuren en materialen. Naast de brievenbussen is tegenwoordig een bellentableau opgenomen. Er bestaan verschillende soorten deurcommunicatiesystemen. Zo zijn er systemen die alleen audio ondersteunen, maar er zijn ook systemen die zowel audio als video ondersteunen. Een deurcommunicatiesysteem biedt ook een stuk veiligheid doordat de toegang van een buitendeur wordt gecontroleerd. De techniek van deurcommunicatie is de laatste jaren sterk in ontwikkeling. Het bellentableau is tegenwoordig steeds vaker uitgerust met een video-installatie die is verbonden met een monitor in de appartementen. Met deze installatie kan men de toegangsdeur openen en tevens gesprekken voeren met de persoon die voor de toegangsdeur staat.

Noviteiten

De laatste jaren zijn de beltableaus in een razend tempo doorontwikkeld. Wat zijn nu de nieuwste snufjes? Fabrikant Gira heeft een deurcommunicatiesysteem ontwikkeld dat bedienbaar is met een smartphone. U hoeft dus niet eens meer thuis te zijn om te zien wie er bij u aan de deur geweest is! Wanneer u niet thuis bent, kunt u via Skype zien wie er voor de deur staat, met deze bezoekers communiceren en kunt u ook de deur bedienen. Zijn uw gasten te vroeg? Dan kunt u ze gewoon alvast binnen laten.

Ook zijn er systemen op de markt die het voor bewoners makkelijker maken om een appartementencomplex binnen te komen. Wanneer u u handen vol heeft met boodschappen heeft u geen zin om die sleutelbos te zoeken. Tegenwoordig kunt u zich al met een vingerafdruk of een zendertje toegang verschaffen tot het gebouw. Dit is bovendien erg veilig, want als één bewoner een sleutelbos zou verliezen, dan hoeft de entree niet te worden voorzien van een compleet nieuw hang- en sluitwerk.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

 • You've got mail!

  entree

  Er is steeds meer keuze in postkasten. Fraai vormgegeven onderdelen kunnen de entree bijzonder maken. Maar de entree moet natuurlijk wel functioneel blijven. Niet alleen voor de postbezorger en uw bezoekers, maar ook voor de bewoners.

 • Entree!

  entree

  Het renoveren van de entree kan een gebouw meer allure geven, wat de eventuele verkoopwaarde van de individuele appartementen weer ten goede komt.

 • Doorflipper voorkomt bukken en vallen bij de brievenbus

  entree

  Voor iedereen die moeite heeft met bukken en het oprapen van post in de gang is er een innovatieve oplossing op de markt verschenen. De postvanger Doorflipper kan aan elke brievenbus gehangen worden en vangt alle post op in een sterke opvangbak.

 • Connex Telecom introduceert design-deurcommunicatiesysteem

  entree

  Met de Serie 50 van Telecom Behnke introduceert Connex Telecom te Capelle a/d IJssel een nieuw design-deurcommunicatiesysteem. De exclusieve serie is modulair van opbouw en leverbaar in analoge en IP-uitvoering.

 • Toegangsysteem appartementencomplex: dat is nog eens binnen komen!

  entree

  Het betreden en verlaten van het appartementencomplex is vaak een handeling die we gedachteloos doen. Toch valt er heel wat na te denken over de entree van het gebouw.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam