Hoogst geplaatste Boon Edam draaideuren ter wereld in Burj Dubai

Op maandag 4 januari heeft Sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum, de Emir van Dubai, de Burj Dubai (Dubai-Toren) officieel geopend.

Gepubliceerd: 06 januari 2010

Met een hoogte van 828 meter is de Burj Dubai het hoogste bewoonde gebouw ter wereld. Tijdens de bouw stond de toren bekend onder de naam Burj Dubai, maar tijdens de opening werd de toren herdoopt tot Burj Khalifa. Tijdens de bouw van dit iconische pand zijn vele records verbroken, waarvan de installatie van de twee hoogst geplaatste draaideuren ter wereld van Boon Edam op de 124e verdieping er één is.

In de Dubai-Toren kunnen 12.000 mensen wonen. Daarnaast zijn in de Burj Dubai luxe kantoren, chique restaurants en een hotel gevestigd. In de ondergrondse parkeergarage is plaats voor drieduizend auto's. Voor de toren staat een fontein die het water meer dan 274 meters omhoog laat schieten, eveneens een wereldrecord.

Draaideuren op hoogst gelegen uitzichtplatform ter wereld

Op de 124e verdieping ligt 'At the Top', het hoogstgelegen uitzichtplatform ter wereld, waar Boon Edam twee transparante glazen draaideuren van het type handbediende Crystal Tourniket heeft geplaatst. Deze deuren passen door hun transparantie perfect binnen de gevel, waar toeschouwers een spectaculair uitzicht hebben over Dubai. Omdat de draaideuren op een hoogte van 442 meter geplaatst zijn, moesten ze speciaal geconstrueerd worden om extreme weercondities en een hoge windbelasting te kunnen weerstaan. De twee bijzondere draaideuren zijn hiermee de hoogst geplaatste draaideuren ter wereld.

In totaal heeft Boon Edam zes Crystal Tourniket draaideuren geplaatst. De overige vier zijn te bewonderen in de Concourse en Residential lobby van het prestigieuze gebouw.

Over Koninklijke Boon Edam

Koninklijke Boon Edam is opgericht in 1873. In de loop der jaren heeft Boon Edam zich ontwikkeld als marktleider in draaideuren en toonaangevend leverancier van beveiligingsproducten. Met dochterondernemingen in 15 landen, productiefaciliteiten in China, Nederland en de Verenigde Staten en geautoriseerde distributeurs in meer dan 55 landen, zijn de kernactiviteiten voornamelijk toegespitst op draaideuren, beveiligingsproducten en service & onderhoud.

Meer informatie: www.boonedam.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.