Deceuninck introduceert nieuw duurzaam gevelconcept: O-Wall

Het duurzame gevelconcept O-Wall combineert esthetiek en functionaliteit.

Gepubliceerd: 08 mei 2011

De Deceuninck Twinson O-Wall gevelpanelen kunnen zowel als afzonderlijke afwerking fungeren, alsook deel uitmaken van een isolerende totaaloplossing. Dankzij het gepatenteerde clipsysteem kunnen de nieuwe gevelpanelen bijzonder eenvoudig en snel geplaatst worden.

Deceuninck introduceert met O-Wall een nieuwe generatie gevelbekleding. Het O-Wall assortiment wordt net als het Deceuninck Twinson Terrace gamma vervaardigd uit het materiaal Twinson. Deze revolutionaire grondstof van Deceuninck combineert de natuurlijke uitstraling en het warme gevoel van hout met de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van kunststof. Het Twinson materiaal is PEFC-gecertificeerd en daarmee een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Daarnaast is Twinson 100% recyclebaar, waterbestendig en splintervrij. De duurzaamheid en natuurlijke uitstraling maken Twinson zeer geschikt voor diverse buitentoepassingen.

Het Deceuninck Twinson O-Wall gevelconcept is niet alleen geschikt voor het bekleden van gevels, maar ook voor aanbouwen, dakkapellen en dakoverstekken. Het eindresultaat is telkens opnieuw een streling voor het oog.
 
O-Wall: duurzaam, gloednieuw gevelconcept
O-Wall brengt alle voordelen van Twinson samen in een gloednieuw gevelconcept. Een geïntegreerd ventilatiesysteem voert de vochtige lucht achter de gevelpanelen af. Dit resulteert in een ademende gevel. De Deceuninck Twinson O-Wall bekleding is dankzij haar beperkte dikte prima geschikt om afzonderlijk als esthetisch afwerkingsmateriaal te gebruiken voor buitengevels, puntgevels en overige. Ook in combinatie met isolatie kunnen de gevelpanelen probleemloos geïntegreerd worden.

Door de duurzame samenstelling is het O-Wall gevelpaneel bijzonder stevig en robuust. Een afstand van 50 cm tussen de regels volstaat dan ook. Het gepatenteerde clipsysteem garandeert een snelle, betrouwbare en blinde bevestiging. Samen met de goede be- en verwerkbaarheid van het materiaal zorgt dit voor een bijzonder snelle en makkelijke plaatsing.

De gevelpanelen zijn onderhoudsarm en beschikbaar in 3 natuurkleuren: zoethoutzwart, schorsbruin en turfbruin.  Deceuninck Twinson O-Wall bestaat uit een mix van kunststof en houtvezels. Door deze samenstelling voltrekken zich een aantal natuurlijke processen. Na een aantal maanden krijgen de gevelplanken hun definitieve patine. Deceuninck Twinson O-Wall is verkrijgbaar in lengtes van 3 en 6 meter en kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden.

O-Wall: perfect te combineren met isolatie
Wist u dat u uw energieverlies met 20% kunt terugdringen door uw buitenmuren te isoleren? Dit zorgt voor een beter leefmilieu en een lagere energiefactuur. Deceuninck Twinson O-Wall is dé perfecte oplossing voor de afwerking van uw geïsoleerde gevel. Het product is zeer licht van gewicht. Als onderconstructie volstaat een standaard houten regelwerk. Een breed aanbod van afwerkingsprofielen zorgt bovendien voor een stijlvolle en strakke afwerking.
 

Over Deceuninck
Deceuninck is een internationaal toonaangevende designer en producent van hoogkwalitatieve kunststofsystemen voor ramen en deuren, gevelbekleding en dakoverstekken, interieur- en tuintoepassingen. De basistechnologie van het bedrijf is de extrusie van pvc en het geoctrooieerde Twinson materiaal. Het hoogtechnologische productieproces is sterk geïntegreerd en omvat compounding, matrijzenbouw, extrusie van dichtingen en profielen, bedrukking, pvc-bekleving en de geoctrooieerde Decoroc coatingtechnologie. De Groep is actief in meer dan 75 landen, telt 35 filialen (productie en/of verkoop) verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië.

Publicatiedatum: 9 mei 2011
Meer informatie: www.deceuninck.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.