Introductie Slimbouwen keurmerk tijdens GEVEL 2012

Op de beurs GEVEL 2012 in Ahoy in Rotterdam wordt een nieuw keurmerk geïntroduceerd: Het Slimbouwen® keurmerk.

Gepubliceerd: 22 januari 2012

Bent u benieuwd wie de eerste keurmerken krijgen? U bent van harte welkom in het GEVEL theater op 26 en 27 januari van 11.00 uur tot 12.00 uur. Tijdens de presentatie 'Natuurlijk innoveren' van Bert Lieverse, reikt Prof. Dr. Ir. Jos Lichtenberg (voorzitter en bedenker van Slimbouwen) de eerste Slimbouwen certificaten uit.

Voor het eerst worden er keurmerken toegekend op basis van Slimbouwen. Het keurmerk staat voor toekomstbestendig efficiënt bouwen, duurzaamheid en is nog concurrerend ook. Dit vertaalt zich naar slimme producten, concepten, diensten en projecten. Slimbouwen 'beloont' deze gebouwen, producten en concepten die hier op een efficiënte manier mee omgaan. Hiermee reageert Slimbouwen op de conventionele wijze van bouwen.

Om in aanmerking te komen voor het Slimbouwen keurmerk worden inzendingen beoordeeld op de vier kernwaardes van Slimbouwen, waarvan de beginletters het woord FRED vormen. Flexibiliteit, Reductie van volume en materiaal, Efficiëntie in bouwproces en exploitatie en Duurzaamheid in brede zin.

Een expertcommissie beoordeelt de door inzenders aangeboden producten of concepten. Niet door cijfers te geven, maar door ze te benchmarken met andere projecten en producten die op termijn samen een steeds gedetailleerdere schaal gaan vormen.

Het unieke van dit keurmerk is dat het wordt verleend op een integraal (holistisch) niveau. Geen beoordeling van één kenmerk voor een bepaald product, maar een meerdere aspecten omvattende erkenning op en bijdrage aan het projectniveau.

Meer informatie: www.slimbouwen.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.