IsoBouw klaar voor BIM

Als één van de eerste isolatiefabrikanten biedt IsoBouw via haar site de mogelijkheid om 3D-tekeningen te downloaden die gebruikt kunnen worden voor BIM.

Gepubliceerd: 18 april 2012

BIM staat voor 'Bouw Informatie Model' en is een 3D-'teken'omgeving en managementtool waarin alle partijen die een belangrijke rol spelen in het bouwproces samenwerken. Alle betrokken partijen werken met hetzelfde concept dat voor iedereen direct toegankelijk is en waarin iedereen zijn eigen input levert. Alles wordt perfect op elkaar afgestemd zodat ontwerpfouten en misverstanden worden voorkomen.

De Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat eisen al het gebruik van BIM in hun contracten. De verwachting is dat BIM de standaard wordt in de bouwwereld.

Via haar website biedt IsoBouw de mogelijkheid om 3D-bestanden te downloaden in verschillende bestandformaten: DWF, DWG, IFC, RFA. Deze kunnen vervolgens gemakkelijk geïntegreerd worden in het 3D-ontwerp. De zogenaamde RFA-bestanden zijn specifiek opgesteld voor toepassing in tekensoftwareprogramma's die gebruikt worden in het BIM-concept, zoals Revit. Het voordeel is dat ontwerpers of aannemers met één muisklik de isolatiesystemen van IsoBouw in het 3D-ontwerp kunnen opnemen en dus veel tijd kunnen besparen. Alle specifieke producteigenschappen worden daarbij automatisch overgenomen zodat de gegevens altijd correct zijn. Met behulp van handige instructiefilmpjes laat IsoBouw zien hoe de verschillende isolatieproducten kunnen worden geïmplementeerd.

De 3D-bestanden kunt u op de site vinden onder www.isobouw.nl/architecten

Publicatiedatum: 19 april 2012

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.