..........
shadow_fix

IsoBouw klaar voor BIM

Als één van de eerste isolatiefabrikanten biedt IsoBouw via haar site de mogelijkheid om 3D-tekeningen te downloaden die gebruikt kunnen worden voor BIM.

BIM staat voor 'Bouw Informatie Model' en is een 3D-'teken'omgeving en managementtool waarin alle partijen die een belangrijke rol spelen in het bouwproces samenwerken. Alle betrokken partijen werken met hetzelfde concept dat voor iedereen direct toegankelijk is en waarin iedereen zijn eigen input levert. Alles wordt perfect op elkaar afgestemd zodat ontwerpfouten en misverstanden worden voorkomen.

De Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat eisen al het gebruik van BIM in hun contracten. De verwachting is dat BIM de standaard wordt in de bouwwereld.

Via haar website biedt IsoBouw de mogelijkheid om 3D-bestanden te downloaden in verschillende bestandformaten: DWF, DWG, IFC, RFA. Deze kunnen vervolgens gemakkelijk geïntegreerd worden in het 3D-ontwerp. De zogenaamde RFA-bestanden zijn specifiek opgesteld voor toepassing in tekensoftwareprogramma's die gebruikt worden in het BIM-concept, zoals Revit. Het voordeel is dat ontwerpers of aannemers met één muisklik de isolatiesystemen van IsoBouw in het 3D-ontwerp kunnen opnemen en dus veel tijd kunnen besparen. Alle specifieke producteigenschappen worden daarbij automatisch overgenomen zodat de gegevens altijd correct zijn. Met behulp van handige instructiefilmpjes laat IsoBouw zien hoe de verschillende isolatieproducten kunnen worden geïmplementeerd.

De 3D-bestanden kunt u op de site vinden onder www.isobouw.nl/architecten

Publicatiedatum: 19 april 2012

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam