..........
shadow_fix

Kostenefficiƫnte systemen voor houten gevelelementen

Lamikon heeft productie- en onderhoudssystemen voor houten gevel-elementen, zoals kozijnen en ramen.

Deze systemen baseren zich daarbij op een simpel principe: droog hout rot niet.
Lamikon kent drie systemen voor duurzaamheid in houten gevelelementen:
- Lamikonplan en Lamikon Woodstone voor onderhoud van bestaande houten gevelelementen;
- LamikonLongLife complete houten gevelelementen voor nieuwbouw en renovatie.

Lamikon werkt uitsluitend met systeemhouders (gecertificeerde timmer-fabrieken en onderhoudsbedrijven).
Kwaliteit is risicobeheersing

De hoge kwaliteitseisen die Lamikon stelt aan productie en onderhoud staan beschreven in een nationale beoordelingsrichtlijn. En daarmee vallen de prestaties van de Lamikon-systemen onder het KOMO procescertificaat
BRL 5026 (Instandhouden van houten gevelelementen).
Met behulp van dit certificaat kunnen zowel opdrachtgever als opdrachtnemer de risico's beperken ten aanzien van budgetzekerheid, houtrot, verfgebreken en functionaliteit. De BRL 5026 sluit naadloos aan op de BRL 0801 (Houten gevelelementen).

Wie produceert en onderhoudt?

Een landelijk netwerk van ruim 40 gespecialiseerde en gecertificeerde timmerfabrieken en onderhoudsbedrijven, produceert en onderhoudt houten gevelelementen volgens de unieke Lamikon-systemen.
Dit netwerk van Lamikon-systeemhouders, mooi verspreid over heel Nederland, is een organisatie die alle aspecten rondom houten gevelelementen (productie, plaatsing, monitoren, inspectie, inventarisatie, herstel en kwaliteitsverbetering) beheerst.

Lamikonplan herstelt de vochthuishouding van het hout. Een onderhoudssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor herstel, maar ook ingezet kan worden voor preventie. Het heeft zich in de afgelopen 25 jaar bewezen als een betrouwbaar systeem dat de oorzaak aanpakt en geen symptoom-bestrijder is.

Het Lamikon Woodstone-systeem voorziet in een duurzame bekleding van de bestaande houten gevelelementen. Er ontstaat een ventilerende laag tussen de bekleding en het hout. Dat hout krijgt z'n oorspronkelijke vochtwaarde weer terug en daarmee ook z'n draagkracht. Het is dus niet nodig om al het hout te vervangen. Dit systeem is in alle kleuren uit te voeren.

De LamikonLongLife complete houten gevelelementen maken houten gevelelementen tot de meest complete, duurzame, fraaie, gebruiksvriendelijke en kostenefficiënte keus. Een kozijn of raam van Lamikon ziet er over 15 jaar nog perfect uit. Weer en wind hebben er geen vat op gekregen. En indringers trouwens ook niet, want LamikonLonglife is, naast de TNO testrapporten, het KOMO procescertificaat en het FSC keurmerk ook nog eens voorzien van het Politiekeurmerk.
Informatie

Lamikon heeft een handige top-tien samengesteld van de belangrijkste oorzaken van verfgebreken en houtrotschade. Op verzoek sturen wij u die graag toe. Meer informatie over Lamikon en haar systeemhouders kunt u ook vinden op de website www.lamikon.nl.

Klik hieronder voor alle aangesloten bedrijven:
www.appartementeneigenaar.nl/lamikon.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

 • Renoveer uw ruit

  balkon

  Glas kan op diverse manieren beschadigd raken: onzorgvuldig schoonmaken, tijdens werkzaamheden, glasgraffiti met zuren, maar ook inwerking van zout in de kustgebieden en aanslag van cement. Glasrenovatie zorgt ervoor dat uw ruit er weer als nieuw uitziet.

 • Onderhoud en verleng de levensduur

  gevel

  De juiste kennis van materialen is erg belangrijk voor een lange levensduur van uw ramen en kozijnen. Met goed onderhoud zult u zien dat alles er tiptop uit blijft zien.

 • TimmerSelekt Groep

  entree

  De TimmerSelekt Groep bestaat uit elf timmerfabrieken en een deurenfabrikant die zich samen ten doel hebben gesteld de kwaliteit van hun houten ramen, deuren en kozijnen te optimaliseren.

 • Ramen en kozijnen: kies voor duurzaam

  beheer

  Ramen en kozijnen behoren, doordat ze blootgesteld worden aan alle weersomstandigheden, tot de meest kwetsbare delen van de gevel.

 • Schoonmaken: vergeet de buitenkant niet

  deuren-ramen

  De gevel is het visitekaartje van de rest van het pand. Dit is tenslotte het eerste wat men ziet. Het is dus zonde als de buitenkant er niet verzorgd uitziet.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam