Deze typen raamdecoratie zijn perfect voor uw appartement

Tijdens het inrichten van een appartement kunt u de raamdecoratie niet vergeten.

Gepubliceerd: 08 maart 2022

De kans is groot dat u geen of nauwelijks inkijk hebt in uw woning, waardoor u het gevoel heeft dat raamdecoratie niet van groot belang is. Toch zou u dit zeker moeten overwegen, want raamdecoratie is een must voor elke woning. U wilt toch ook een knusse sfeer in de woonkamer, waarbij u helemaal tot rust kunt komen in uw privéomgeving? De volgende typen raamdecoratie zijn ideaal voor elk appartement.

Landelijke jaloezieën

Houten jaloezieën zijn ideaal in een appartement, omdat ze lekker veel licht doorlaten en veel bijdragen aan de gezellige sfeer in huis. Zeker als u voor een natuurlijk materiaal kiest zoals hout dan straalt het direct karakter uit. Het voordeel van jaloezieën is tevens dat u ze gemakkelijk kunt sluiten voor wat meer privacy of om de zonnestralen te beperken in die ruimte. Met een donkere kleur kiest u voor een chique, luxe uitstraling zoals u dat in een hotelkamer zou zien, maar met houten jaloezieën wit houdt u de ruimte luchtig en open. Het ligt er dus maar net aan wat uw smaak is en voor wat voor interieur u wilt gaan.

Doorzichtige gordijnen

Als u niet bang bent voor uw privacy omdat u op een bepaalde hoogte woont zonder directe overburen, dan kunt u kiezen voor doorzichtige gordijnen. Deze laten overdag nog precies genoeg licht door waardoor u nog naar buiten kunt kijken, maar zorgen tegelijkertijd ook voor een knus en huiselijk gevoel. Deze kunt u dan in de avond gemakkelijk sluiten voor een gezellige sfeer en het idee dat u echt even alleen bent. Daarnaast kan het ook wat kou van de ramen buiten houden, omdat het dient als een extra laagje isolatie.

Plisségordijnen

Wanneer u wél overburen heeft die regelmatig naar buiten turen en recht uw woonkamer of slaapkamer inkijken, kan het fijn zijn om juist iets meer privacy te creëren door middel van raambekleding. Met plisségordijnen kunt u dit perfect doen, omdat u hiermee een gedeelte van de ramen kunt afschermen. Zo zorgt u ervoor dat u nog voldoende daglicht in huis laat schijnen, maar kijkt u niet steeds uw buren aan als ze weer eens op het balkon staan. Een win-win situatie, dus!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.