Nieuwe gevelsystemen van ROCKWOOL

Tijdens de beurs GEVEL 2014 in Rotterdam lanceerde ROCKWOOL®, 's werelds grootste producent van steenwol, haar nieuwe, inspirerende gevelsystemen.

Gepubliceerd: 03 maart 2014

Met de gevelsystemen van ROCKWOOL is het mogelijk om duurzame en efficiënte gevelisolatie te combineren met innovatief en eigentijds geveldesign. Het assortiment biedt oplossingen voor zowel geventileerde als niet-geventileerde gevels. De systemen bieden naast uitstekende isolerende eigenschappen, uitgebreide esthetische mogelijkheden voor het ontwerp van een unieke en fraaie gevel. Hierdoor kunnen opdrachtgevers en architecten hun esthetische visie verwezenlijken en tegelijk de energieprestaties van het gebouw verbeteren. 

Meer mogelijkheden

De gevelsystemen werden enthousiast ontvangen door het aanwezige publiek. 'Wij zitten al dertig jaar in het gevelonderhoud, bij woningcorporaties met name', vertelt Jan Hiemstra, commercieel manager Zaanderwijk Vastgoedonderhoud. 'In de afgelopen jaren is de vraag naar zowel de energetische als esthetische verbetering van woningen toegenomen. Of het nu gaat om het behoud van het straatbeeld of juist het doorbreken daarvan; dankzij de flexibiliteit en energetische kwaliteit van de ROCKWOOL systemen hebben we nu veel meer mogelijkheden dan voorheen.' Volgens Hiemstra is er ook nog een ander belangrijk voordeel. 'Alternatieven bestaan altijd uit losse elementenen als verwerker is het heel moeilijk om garant te staan voor de kwaliteit van de combinatie van elementen. In ROCKWOOL hebben we een partner gevonden die hiervoor wel garant staat. Dat is een belangrijke winst voor ons.' 

Uitstekende isolatie, esthetische vrijheid

Het geventileerd gevelsysteem (REDAir™) is een brandveilig isolatiesysteem dat snel en efficiënt wordt gemonteerd en wordt afgewerkt met uiteenlopende soorten gevelbekleding. Het systeem laat zich ideaal combineren met de panelenvan ROCKPANEL®, maar kan bijvoorbeeld ook worden bekleed met leisteen, aluminium of hout. Het buitengevelisolatiesysteem (REDArt™) is een eveneens brandveilig, compleet gevelsysteem met een zeer hoge esthetische waarde.Dankzij een rijk palet aan kleuren en afwerkingsmogelijkheden (verschillende pleisters en gevelstenen), is het mogelijk om woningen en kantoren nagenoeg elke gewenste uitstraling te geven. Dit maakt beide systemen uitermategeschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, bijvoorbeeld van (sociale) woningbouw en kantoorgebouwen. ROCKWOOL werkt uitsluitend met professionele verwerkers die gecertificeerd zijn voor de toepassing van REDAir en REDArt gevelsystemen.

Meer informatie: www.rockwool.nl.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.