Uniek asbestbeheertool: uitkomst voor asbestverwijderingsprojecten

Het Rotterdamse ingenieursbureau Oesterbaai heeft een uniek asbestbeheertool ontwikkeld dat alle onderzoekgegevens en projectinformatie bij asbestverwijdering tot in detail weergeeft.

Gepubliceerd: 18 maart 2010

Het maakt de complexiteit van de grote hoeveelheid projectinformatie overzichtelijk en beheersbaar. Het nieuwe product is uniek in zijn soort.

Het asbestbeheertool EVA bevat alle projectinformatie en genereert voor de opdrachtgever op allerlei vlakken managementinformatie. De betrokkenen kunnen de gegevens via een beveiligde internetverbinding raadplegen. Een gebouwbeheerder kan bijvoorbeeld precies zien of en waar hij in een bepaalde ruimte een gat mag boren. Alle gegevens, plattegronden en detailfoto's staan in het systeem. Geen van Oesterbaais concurrenten heeft een vergelijkbaar projectmanagementsysteem, terwijl het in de markt in een duidelijke behoefte voorziet.

Oesterbaai is actief in de industrie, maritieme sector, offshore en vastgoed. Ze bieden opleidingen en beschikken over een calamiteitendienst, die op elke moment van de dag bereikbaar is. Oesterbaai werkt samen met de laboratoria van Fibrecount and Bioconsult. Het daadwerkelijke verwijderen van asbest en andere stoffen hoort niet tot het takenpakket. Bij wet is immers geregeld dat asbestverwijdering en onderzoek van elkaar gescheiden zijn. Aansprekende projecten van Oesterbaai zijn het asbestschip de Otapan, het renovatieproject van het Rijksmuseum en de afgebrande faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Ingenieursbureau Oesterbaai biedt een breed palet aan diensten. Het is gespecialiseerd in projecten op het gebied van onderzoek naar asbest en keramische vezels. Behalve voor onderzoek kan men er terecht voor planvorming, begeleiding bij aanbesteding, projectmanagement en directievoering tijdens verwijderingstrajecten, renovatiesloop en totaalsloop.

Meer informatie: www.oesterbaai.nl.

Publicatiedatum: 19 maart 2010

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.