Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Energie meting liften

01 februari 2018
Inmiddels is het voor iedere VvE wel duidelijk dat het verstandig is om bij een liftrenovatie niet voor gelijkwaardige, maar voor meer energiezuinige componenten te kiezen. Naast een besparing op het energieverbruik levert het ook een besparing op vastrecht op, omdat de lift lager afgezekerd kan worden. Daartegenover staat een beperkte meerinvestering, dus het geld is snel terugverdiend.
LEES VERDER

Energie Prestatie Certificaat liften

Duidelijkheid over het energieverbruik van uw lift
Energielabel A, B, C of...? Het Energie Prestatie Certificaat geeft zekerheid over het energieverbruik van uw lift.

Steeds meer gebouweigenaren en -beheerders stellen eisen aan het energieverbruik van liften. Wilt u ook zeker zijn dat de afgegeven garantie over de afgesproken energiereductie, daadwerkelijk gerealiseerd wordt? Het Liftinstituut helpt door de energieprestatie van liften aantoonbaar te maken met geavanceerde metingen. Dat levert een gedetailleerd rapport op, een Energie Prestatie Certificaat en een energielabel, dat de duurzaamheidinspanning zichtbaar maakt.

ENERGIE PRESTATIE CERTIFICAAT: GEBASEERD OP METING IN DE PRAKTIJK
Het energieverbruik van een lift is afhankelijk van de bouwkundige omgeving, van de installatiewijze en van de aard van het gebruik. Daarom meet het Liftinstituut het energieverbruik van de lift na installatie door de leverancier. En zowel tijdens bedrijf als in de zogenaamde stand-by modus. Uitgangspunt voor het Liftinstituut de internationaal geaccepteerde VDI 4707:1 richtlijn.

METING ENERGIEPRESTATIE LIFTEN VOLGENS EN 25745
In 2015 is de nieuwe internationale norm voor het meten van de energieprestatie van liften, roltrappen en rolpaden (ISO 25745) gepubliceerd. Het Liftinstituut beschikt inmiddels ook over veel ervaring met het meten van het energieverbruik en het vaststellen van de energielabels van liften en roltrappen conform EN 25745.

MEER INFORMATIE OVER HET ENERGIE PRESTATIE CERTIFICAAT
Wilt u meer informatie over het Energie Prestatie Certificaat? Of wilt u een offerte aanvragen?

Bel 020 - 435 06 06.
Stuur een e-mail naar info@liftinstituut.nl
Neem contact met ons op via het contactformulier.
EEN OBJECTIEF OORDEEL, SCHRIFTELIJK VASTGELEGD
Na de energieprestatiemeting ontvangt u een overzichtelijk rapport met al onze bevindingen en natuurlijk het Energie Prestatie Certificaat. Daarnaast brengen wij ook het bijbehorende energielabel in de lift aan.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Liftinstituut
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES