Gerelateerde suggesties:

Liftveiligheid

Gaat u met de lift en neemt u de hond mee? Houd uw huisdier kort aangelijnd zowel in als bij de lift.
LEES VERDER

Veilig met de hond in de lift - 5 tips

- Gebruik bij voorkeur een korte, vaste hondenriem.
- Heeft u een uitrol- of flexi-hondenriem? Begrens de uitrol met de daarvoor bestemde knop op het moment dat u de lift nadert.
- Verlies uw hond niet uit het oog tijdens het wachten voor de lift en tijdens het in- en uitstappen. Laat u zo min mogelijk afleiden door medepassagiers of passanten.
- Staat u voor een lift en ziet u dat hond en baasje van elkaar gescheiden worden door de liftdeuren?
- Probeer de hondenriem alleen los te maken als uw eigen veiligheid gewaarborgd is.
- Gaat de lift omhoog, dan kan de hondenriem de liftdeuren naar de liftschacht ontgrendelen. Voorkom een val in de liftschacht en houd afstand.

Incidenten met de hond in de lift

Het Liftinstituut registreerde in 2013 meerdere incidenten waarbij hond en hondenbezitter werden gescheiden door de liftdeuren. In drie gevallen liep het in een situatie waarbij de hond niet kort aangelijnd was, met een sisser af: het breken van de riem voorkwam dat de hond door de omhooggaande lift werd opgehangen. In één geval liep het slecht af: een vrouw die een hond wilde redden, viel samen met de hond in de liftschacht. Reden voor het Liftinstituut om hondenbezittend Nederland nu op te roepen om honden in de lift vooral kort aan te lijnen. (Onderaan deze pagina ziet u enkele voorbeelden van wat er kan gebeuren als een hond niet kort is aangelijnd.)

Liftenbranche: voorkomen is beter

Met een speciale waarschuwingssticker (gratis aan te vragen) wil het Liftinstituut helpen voorkomen dat voor hond en baas gevaarlijke situaties ontstaan in en om lift. Tegelijkertijd is de liftenbranche hard op zoek naar detectiesystemen voor hondenriemen en naar een manier om te voorkomen dat de hondenriem de schachtdeur ontgrendelt. Met de 3D-radar is er inmiddels een eerste detectiesysteem op de markt voor bepaalde lifttypen. Wilt u precies weten welke aanpassingen en innovaties mogelijk zijn? En wat de liftenbranche doet om de gevaren weg te nemen? De brancheorganisaties van de Nederlandse liftbedrijven helpen u graag verder. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met uw liftonderhoudsbedrijf.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Liftinstituut
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen