Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Veilig werken op daken

01 februari 2018
Als bij onderhoud daken worden betreden moet dat veilig kunnen. Om calamiteiten + aansprakelijkheidsrisico's te voorkomen. keurmerk Dak Arbo veilig bied dit
LEES VERDER

Liftinstituut keuring Dak Arbo Veilig

Het zichtbare bewijs voor dakveiligheid
Kan iedereen die bij u het dak op moet, veilig werken? Met het certificaat Dak Arbo Veilig bewijst u dat de dakveiligheid in orde is.

Glazenwassers, huismeesters, koelmachinemonteurs, dakdekkers, schilders, eigen medewerkers – hoe weet u voor honderd procent zeker dat het dak voor iederéén arboveilig is? Het Liftinstituut heeft het antwoord op deze vraag: het certificaat Dak Arbo Veilig (DAV), het eerste officieel erkende en objectieve bewijs van dakveiligheid in Nederland.

KEURMERK DAK ARBO VEILIG: BORG VOOR ZEKERHEID
Cijfers geven aan dat er jaarlijks één dode en enkele gewonden te betreuren zijn door onvoldoende of ondeskundige veiligheidsvoorzieningen op het dak. Met alle juridische consequenties van dien. Dikwijls neemt de gebouwbeheerder de maatregelen naar eer en geweten, maar geeft het resultaat geen enkele zekerheid. Zo is de veiligheid rondom de gevelonderhoudsinstallatie vaak wel geregeld, maar biedt de weg ernaar toe – over het dak zelf – de nodige struikelblokken. De DAV-keuring laat er geen twijfel over bestaan: zijn alle veiligheidsvoorzieningen op orde, dan geeft het Liftinstituut het certificaat Dak Arbo Veilig af.  

DAKVEILIGHEID GEÏNSPECTEERD
In een grondige keuring stelt onze inspecteur vast hoe veilig uw dak is. Naast een algehele visuele controle richt hij zich op een inspectie van het val- en struikelgevaar, de straling van zendapparatuur en onder spanning staande delen. Vervolgens vindt een keuring plaats van de bestaande veiligheidsvoorzieningen en een beoordeling van de aanwezige gebruikershandleidingen.

Na afloop ontvangt u een helder rapport met onze bevindingen, geïllustreerd met foto’s. Als alles in orde is, ontvangt u naast een officieel certificaat ook een keurmerk dat de inspecteur bij de opgang naar het dak aanbrengt. Daarmee kan iedereen die op hoogte werkt, zien dat het dak 100% arboveilig is.

MEER INFORMATIE OVER KEURMERK DAK ARBO VEILIG
Wilt u een Dak Arbo Veilig-keuring bij het Liftinstituut aanvragen? Of wilt u eerst meer informatie of een offerte?

Bel 020 - 435 06 06.
Stuur een e-mail naar info@liftinstituut.nl

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Liftinstituut
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES