Effectief duo tegen muizen in huis

Het grootste probleem bij het verdrijven van muizen uit huis is dat de diertjes vaak snel immuun worden voor bestrijdingsmiddelen. Bayer Garden heeft hiervoor sinds kort een oplossing in de vorm van het duo Frap® en Super Caïd®.

Gepubliceerd: 29 juli 2010

Beide soorten muizenkorrels kunnen worden afgewisseld, zodat resistentie wordt voorkomen en de effectiviteit van de bestrijding met sprongen vooruitgaat. En dat is maar goed ook, want vrijwel niets in huis is veilig voor de kleine knagertjes.

Een kwart van de Nederlanders heeft last van muizen in huis of in de schuur, zo blijkt uit een onderzoek van FlyCatcher onder ruim 500 mensen. In ruim de helft van de gevallen worden daarbij de nodige spullen aangevreten. Dat dit ver kan gaan, blijkt uit talloze ervaringen, waarbij muizen zelfs elektriciteitskabels aanvraten of dwars door gipsmuurtjes heenknagen om maar bij voedsel te komen.

Uitermate effectief

Bayer Garden kan het probleem voor veel Nederlandse huishoudens oplossen. Daartoe zijn twee soorten muizenkorrels op de markt gebracht die met elkaar in tijd moeten worden afgewisseld; dat voorkomt namelijk dat de muizen resistent worden en de bestrijdingsmiddelen geen effect meer hebben. Frap is gebaseerd op difethialon en Super Caïd ontleent zijn werking aan bromadiolon. Beide middelen zijn uitermate effectief bij niet-resistente muizen. Wanneer het duo Frap en Super Caïd afwisselend in tijd wordt neergezet, kunnen de kleine knagertjes er geen immuniteit voor ontwikkelen.

Gebruikers van de muizenkorrels hoeven niet bang te zijn voor de producten. De verpakkingen van 200 gram zijn verdeeld in handige zakjes van 25 gram, die gemakkelijk in afgesloten toestand in het bijgeleverde voerdoosje kunnen worden neergelegd. Frap is bovendien ook verkrijgbaar in een dubbele 25-grams-verpakking die meteen dienst doet als voerbakje.

Frap® Muizenkorrels en Super Caïd® Muizenkorrels van Bayer Garden zijn verkrijgbaar bij tuinspeciaalzaken. De consumentenadviesprijzen bedragen€ 9,79 voor een verpakking van 200 gram (8 zakjes en twee voerdoosjes) en € 4,99 voor twee 25 gram Frap zakjes.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.