Rattenoverlast in kaart

Om goed te kunnen inventariseren of de overlast van ratten toeneemt, is een landelijk meldpunt geopend: het Meldpunt Rattenoverlast.

Gepubliceerd: 30 januari 2014

Voor leden van de Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement Bedrijven (NVPB) staat preventie voorop en als er toch middelen worden ingezet, dan krijgen producten die het milieu zo min mogelijk belasten de voorkeur. Ondanks dit verantwoord gebruik van middelen door NVPB-leden, wordt de inzet van bestrijdingsmiddelen door professionals teruggedrongen. Vaak zijn hiervoor geen alternatieven beschikbaar. Dit baart de NVPB grote zorgen en de verwachting is dat de overlast van ratten zal toenemen. Om de overheid en andere partijen hiervan te overtuigen, wil de NVPB de toename van overlast graag in kaart brengen.

Schadelijk

Ratten brengen vandaag de dag ziektes over zoals pest, trichinose en het hantavirus. En hoewel dit tegenwoordig nog maar zelden voorkomt, kunnen ratten ook grote knaagschade veroorzaken aan vloeren, wanden, leidingen en kabels. Om nog maar te zwijgen over de overlast van uitwerpselen en urine.

Meldpunt

Om goed te kunnen inventariseren of de overlast van ratten daadwerkelijk toeneemt, is een landelijk meldpunt geopend: het Meldpunt Rattenoverlast. Zowel bedrijven en particulieren als professionele plaagdierbeheersers kunnen hier online anoniem aangeven dat zij overlast hebben van ratten en in welke regio dat speelt. De NVPB zal de cijfers van het Meldpunt Rattenoverlast regelmatig inventariseren en jaarlijks kengetallen publiceren.

Meer informatie: www.nvpb.org 

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.