Hoe beperkt u de geluidsoverlast in een appartement het beste?

Niemand wil in zijn of haar eigen woning last hebben van geluidsoverlast. De overlast zorgt er namelijk voor dat er niet meer optimaal genoten kan worden van de eigen woning.

Gepubliceerd: 06 januari 2022

Ondanks het feit dat iedereen geluidsoverlast vervelend vindt is het toch een veelvoorkomend probleem. Dit geldt voor rijtjes-en vrijstaande woningen, maar al helemaal in appartementen. In veel appartementen woont er natuurlijk iemand aan alle kanten van de eigen woning en dit maakt de kans op geluidsoverlast stukken groter. Bent u benieuwd hoe u uw appartement moet inrichten om geluidsoverlast zoveel mogelijk tegen te gaan? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we u er namelijk meer over.

De vloer

De vloerkeuze is van enorme invloed op de gehorigheid van een appartement. Dit komt met name doordat de ene vloer meer kraakt dan de andere vloer. Over het algemeen kraakt de PVC vloer het minste van de beschikbare vloeren. Echter, indien u graag een houten-of laminaatvloer wilt leggen in het appartement, dan kan dit ook wel. Er dient alleen een goede ondervloer onder de vloer gelegd te worden. Het is helaas ook geen garantie dat deze vloer altijd goed op zijn/haar plek blijft liggen. Wilt u het dus veilig spelen? Kies dan voor de PVC vloer, deze heeft veruit de minste kans op geluidsoverlast door het lopen op de vloer.

Groen in het appartement

Planten kunnen eigenlijk in geen enkel appartement ontbreken. Planten zijn namelijk veel meer dan alleen een mooi stuk interieur. Zo produceren planten zuurstof en houdt dit het appartement gezonder, maar zijn werken de planten ook nog eens geluiddempend! U kunt het beste grote planten in de hoeken van de kamers plaatsen. Zo vangen de planten het meeste geluid op en bereikt het geluid in zeer minimale mate de omliggende appartementen. We raden u hierin aan om te kiezen voor planten als de Philodendron, de Scindapus en bijvoorbeeld de Strelitzia. Dit zijn grote planten met grote bladeren en hebben hierdoor het beste effect. Mocht u dit geen mooie planten vinden, dan kunt u natuurlijk altijd eens een tuincentrum binnenlopen en er hier een uitzoeken.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.