Waarom kiezen voor aluminium in uw appartement?

Er is langzaam maar zeker een trend gaande wat betreft fijn wonen. Hebt u ze al gespot? Steeds meer huizen gebruiken aluminium voor hun appartement.

Gepubliceerd: 28 april 2022

Dit kunnen aluminium ramen zijn, maar ook bijvoorbeeld een aluminium voordeur. Aluminium kozijnen komen dus steeds meer voor. Maar waarom kiest men er steeds vaker voor dit materiaal de woning te gebruiken? In deze blog leert u het antwoord op deze vraag kennen. U komt erachter wat de gunstige kenmerken van aluminium zijn. Zo ontdekt u zelf ook of het waarde toevoegt aan uw appartement.

Een schone look

De eerste reden waarom men kiest voor aluminium ramen en deuren heeft te maken met de uitstraling van het materiaal. De meeste mensen beschouwen een aluminium look namelijk als een schone look. Dit komt doordat u bijvoorbeeld met aluminium ramen een erg minimalistisch interieur hebt. Er zijn geen complexe patronen en het is perfect strak. Daardoor ziet het er professioneel en kwalitatief hoogwaardig uit; een rust en een lust voor het oog dus. Het is niet voor niets dat aluminium erg populair maakt bij architecten en interieurdesigners.

Goede isolatie

Ten tweede wordt vaak voor aluminium gekozen omdat dit type kozijnen goed isoleert. Dit geldt vooral wanneer ze van een goede fabrikant zijn, zoals de aluminium ramen van Aluprof bijvoorbeeld. Daarmee doelen we op zowel geluidsisolatie als isolatie wat betreft temperatuur. Ten eerste houdt aluminium geluiden van buiten of binnen goed tegen. Zo is de kans op overlast van buren kleiner en hebt u minder last van herrie wanneer u bijvoorbeeld aan een drukke weg woont. Ten tweede zorgen aluminium ramen en deuren voor een optimale binnentemperatuur: in de winter houdt het de warmte binnen en in de zomer houdt het die juist buiten. U bespaart hiermee op stookkosten en het verhoogt uw leefcomfort.

Een moderne twist

Verder is aluminium uiterst populair doordat het een moderne twist aan een woning geeft. In plaats van voor klassieke ramen te gaan, zorgen aluminium ramen voor een design dat moderner oogt. Zelfs een ouder appartement kan ineens veel moderner ogen door de kozijnen te vervangen en voor aluminium te kiezen.

Grotere ramen

Ook is het met aluminium zo dat je grotere ramen in huis kunt hebben. Aangezien het licht in gewicht, maar ijzersterk is, kan het perfect als raamwerk kan dienen. Dit type raamwerk zorgt door het design van aluminium ervoor dat een raam groter kan zijn, zonder dat het te zwaar wordt. Zo kunt u ervoor zorgen dat er extra veel lichtinval in huis komt, wat de waarde van een huis tegenwoordig zeker verhoogt.

Goed voor het milieu

Tot slot wordt aluminium aan veel huizen toegevoegd doordat het veel minder belastend voor het milieu is. Wanneer u voor hout als materiaal kiest, moet dit gekapt worden uit bossen. Aluminium wordt weliswaar gedolven uit mijnen, maar dit gebeurt op een milieuvriendelijke wijze wanneer u voor de juiste aanbieder kiest. Het grootste voordeel is echter dat aluminium zeer duurzaam en volledig recyclebaar is. Daardoor is dit ook op de lange termijn een vriendelijker materiaal voor het milieu.

Kozijnadvies Kozijnadvies aanvragen

Profiteer met uw VvE nu ook van de uitgebreide subsidiemogelijkheden.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Indien u kiest voor kunststof kozijnen bespaart u tevens veel geld op schilderonderhoud in de komende jaren waardoor in veel gevallen de terugverdientijd binnen de 10 jaar ligt terwijl de levensduur ruim boven de 20 jaar ligt! In veel gevallen zijn nieuwe kozijnen dan ook per saldo goedkoper dan uw huidige kozijnen laten zitten en ze onderhouden.

Waar bestaat het kozijnadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Overzicht van de verwachte kosten
Overzicht van de verwachte terugverdientijd
Wat voor type kozijnen zitten er in uw pand?
Wat voor type glas zit er in uw pand?

Gegevens

Kozijnadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.