Ramen voor een flat: kies voor duurzaamheid met aluminium

In één opzicht is het leven er niet eenvoudiger op geworden: we krijgen teveel keuzemogelijkheden. Waar u vroeger bijvoorbeeld voor uw raamkozijnen kon kiezen tussen hout en hout, is er nu een veel breder aanbod.

Gepubliceerd: 08 februari 2022

Dankzij de moderne technologie ziet u de ene na de andere mogelijkheid op uw scherm verschijnen. Neem dan nog maar eens een beslissing. Een luxeprobleem, dat wél. Tegenwoordig zijn aluminium kozijnen ook een optie. We leggen u graag uit waarom u eigenlijk niet om aluminium heen kunt.

?Degelijk en voor de lange termijn

Heeft u nieuwe kozijnen nodig voor uw appartement ? Aluminium is een keuze voor de lange termijn, waar u nooit spijt van zult krijgen. Aluminium deuren en kozijnen zijn een lichtgewicht product dat ijzersterk en, verrassend genoeg, een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Vooral dat laatste is erg belangrijk wanneer u in een hoog gelegen appartement of flat woont, waar het nogal eens kan waaien en tochten. Neem bijvoorbeeld Aluprof – aluminium ramen. Dit bedrijf biedt alu ramen en deuren met verschillende toepassingen en de eisen, zowel met als zonder warmte-isolatie. Hun MB-104 Passive systeem heeft bijvoorbeeld een zeer hoge isolatiewaarde ; perfect voor een energiezuinig en comfortabel appartement!

?Waarom aluminium?

Aluminium is een metaal dat de wereld in rap tempo heeft veroverd. Op mediaplatformen zoals appartementeneigenaar.nl spreken huizenbezitters, appartement eigenaren en VvE’s zich steeds vaker positief uit over aluminium. Niet zonder reden. Niet alleen in economisch opzicht scoort aluminium heel erg goed. Het is ook een lichtgewicht licht metaal, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk te verwerken en hanteren is. Daarbij is het zeer slijtvast is en goed bestand tegen corrosie. Niet voor niets wordt aluminium veel gebruikt in de vliegtuigindustrie en in de ruimtevaart. U begrijpt het: aluminium is een betrouwbaar en zelfs perfect materiaal om te gebruiken, zeker ook in ramen (en deuren).

?Goede investering

Voor u als huiseigenaar zijn bovengenoemde punten natuurlijk essentieel. Vooral een hoger gelegen woning heeft nogal te lijden van weersinvloeden : zonlicht, wind en regen aan alle zijden van het gebouw. Aluminium is daar allemaal tegen bestand. Ja, er hangt een prijskaartje aan wanneer u de oude kozijnen gaat vervangen door aluminium ramen en deuren. Maar het is tegelijkertijd een investering die zichzelf terugbetaalt. Aluminium kozijnen zijn namelijk zeer duurzaam en gaan zeker een halve eeuw mee. Daarbij is het een meerwaarde voor uw woning en zal uw appartement in waarde toenemen.

?Veel mogelijkheden en tijdloos mooi

Niet alleen het praktische en financiële aspect is van belang bij uw keuze. Ook het uiterlijk is natuurlijk erg belangrijk. Aluminium ramen en deuren zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten en bovendien tijdloos mooi. Zo kunt u kiezen voor alu ramen en deuren voor de buitenkant, een aluminium voordeur of steel look aluminium deuren. Ramen voor de buitenzijde van uw flat kunnen voorzien zijn van scharnier- en kantelsystemen. Als toegang voor uw balkon zijn aluminium binnendeuren met schuifsysteem een mooie bron van licht. Kortom, aluminium is de perfecte keuze voor een klassiek appartement én de moderne flat !

Kozijnadvies Kozijnadvies aanvragen

Profiteer met uw VvE nu ook van de uitgebreide subsidiemogelijkheden.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Indien u kiest voor kunststof kozijnen bespaart u tevens veel geld op schilderonderhoud in de komende jaren waardoor in veel gevallen de terugverdientijd binnen de 10 jaar ligt terwijl de levensduur ruim boven de 20 jaar ligt! In veel gevallen zijn nieuwe kozijnen dan ook per saldo goedkoper dan uw huidige kozijnen laten zitten en ze onderhouden.

Waar bestaat het kozijnadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Overzicht van de verwachte kosten
Overzicht van de verwachte terugverdientijd
Wat voor type kozijnen zitten er in uw pand?
Wat voor type glas zit er in uw pand?

Gegevens

Kozijnadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.