Water? BELFOR voorkomt meer schade later

Waterschade kan grote gevolgen hebben voor huizen complexen, variërend van beschadigde vloeren en muren tot de mogelijke groei van schimmels en bacteriën. Hierom is het van belang om snel en doeltreffend te handelen.

Geplaatst door: BELFOR Nederland BV

Je kent het wel. Binnen het VvE complex is er een forse lekkage of waterschade geweest. Het water is misschien zelfs wel weggezogen en de eigenaren willen zo snel mogelijk het herstel in gang gezet hebben. Logisch, want wie wilt er nu niet zo snel mogelijk weer thuis comfortabel kunnen wonen.

Bereddings- en reconditioneringswerkzaamheden na waterschade zijn noodzakelijk om de leefbaarheid en functionaliteit van het gebouw te herstellen. 

Waterschade kan veel oorzaken hebben:

  • Natuurrampen, zoals de overstromingen in Limburg (2021) maar ook hevige regenval
  • Lekkende waterleidingen en afvoeren
  • Verouderd of niet juist aangebracht kit- en voegwerk
  • Dak- en gevellekkages 
  • Verstoppingen van het riool
  • Defecte huishoudelijke apparatuur 
  • Condensatie en vochtigheid; bijvoorbeeld bij onvoldoende ventilatie

En zo zijn er nog veel meer oorzaken, die waterschade kunnen veroorzaken. Groot of klein, het is van belang dat de juiste stappen worden onderno

‎Inspectie en evaluatie
De eerste stap in het proces van reconditionering na waterschade is een grondige inspectie en evaluatie van de omvang van de schade. De projectmanager van BELFOR zal ter plaatse gaan en de de getroffen delen van het gebouw beoordelen en op deze manier beoordelen wat de schade is. Deze inspectie is essentieel om een effectief herstelplan op te kunnen stellen. 

Waterverwijdering en droging
Natuurlijk is het belangrijkste dat eerst het water zo snel mogelijk te verwijderen. Hierbij wordt er gebruikgemaakt van waterstofzuigers, pompen en andere apparatuur. Nadat het water is verwijderd zal het droogproces in gang worden gezet. Hiervoor worden er afhankelijk van de omvang van de schade, de ondergrond en de bouw van het pand verschillende droogmethodieken gebruikt. Je kan hierbij denken aan speciale drogers, ventilatoren en ontvochtigers. Ook hierbij is het van belang dat de juiste droogappartatuur in de juiste opstelling wordt geplaatst. Door middel van droger wordt ook schimmelvorming geminimaliseerd. 

Sanering en reconditionering 
Waterschade brengt vaak ongewenste elementen met zich mee. Je kan hierbij denken aan modder, verontreinigd water en bijvoorbeeld puin. Tijdens de saneringswerkzaamheden zal BELFOR deze elementen opruimen. Bij de reconditioneringswerkzaamheden zullen de oppervlakten grondig gereinigd worden om verspreiding van bacterien en schimmels te voorkomen, maar ook om meer schade zo veel mogelijk te beperken.

Herstel van het gebouw
Afhankelijk van de omvang van de schade kan het ook zijn dat er muren, vloeren of andere onderdelen van het gebouw beschadigd raken. In overleg met de VvE en, indien het gaat om een verzekerde schade, ook met de verzekeraar zal BELFOR kijken wat er voor het herstel in aanmerking komt en wat er bijvoorbeeld vervangen dient te worden. BELFOR heeft een eigen bouwkundige afdeling die deze herstelwerkzaamheden kan uitvoeren. 

Wie schakel je in na waterschade?
Of het nu gaat om een grote of een kleine waterschade, het opsporen van een lekkage, reconditionering en saneringswerkzaamheden of droging. Bij BELFOR kunnen wij jouw VvE van A-Z helpen binnen het schadeproces. Ons motto is ook niet voor niets: Schade? Bel BELFOR.‎‎

Bedrijvengids Geplaatst door
BELFOR Nederland BV

BELFOR Nederland BV

Industrieweg 15, 3044 AS  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van BELFOR Nederland BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.