5 tips voor een betere isolatie van uw appartement

Vandaag de dag zijn de gasprijzen op een niveau dat we maar zelden eerder hebben gezien. Het verwarmen van uw appartement wordt dus steeds duurder en met de winter op komst gaat u dat zeker voelen in uw portemonnee.

Gepubliceerd: 24 november 2021

Tijd dus voor energiebesparende maatregelen. Eén van de beste manieren om op gas te besparen is om uw appartement te isoleren. Een betere isolatie van uw appartement creëren kan op verschillende manieren. In dit artikel leest u de handigste tips!

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is één van de meest energie- en geldbesparende isolatiemaatregelen. Jaarlijks kunt u hier tussen de 260 en 960 euro mee besparen. Bij spouwmuurisolatie spuit u een laag met isolatiemateriaal in uw spouwmuren; dat wil zeggen, de ruimte tussen uw binnenmuren en buitenmuren. U kunt dit het beste uitbesteden aan een specialist. Voor hem is het een relatief eenvoudige klus, die u flinke besparingen oplevert.

Vloerisolatie

Wilt u niet alleen besparen op uw gasverbruik, maar ook nooit meer last hebben van koude voeten? Dan wordt het tijd om uw vloer te laten isoleren. Hiermee bespaart u gemiddeld zo'n 200 euro per jaar. Het isolatiemateriaal wordt aangebracht aan de onderkant van uw vloer. Hierdoor ontsnapt er veel minder warmte door de vloer, waardoor u minder hoeft te stoken én altijd warmere voeten hebt.

Dakisolatie

Ook het dak is een belangrijke veroorzaker van warmteverlies – en dus ook van hoge gaskosten. Heeft u een appartement op de bovenste verdieping, dan heeft u daar vast last van. Het isoleren van uw schuine dak zorgt dan ook voor een vermindering van het warmteverlies van wel 30%. Reken maar eens uit hoeveel u dit per maand aan gas en kosten scheelt.

HR++ glas

Bij koud weer kan er flink wat kou door uw ramen naar binnen komen, zelfs als u dubbel glas hebt. Voor een beter geïsoleerd appartement kiest u daarom voor HR++ of triple glas. Bij HR++ glas is één van de glasbladen aan de spouwzijde voorzien van een coating, wat zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Triple glas isoleert zelfs nog beter. Doordat er geen lucht meer door uw ramen heen kan bespaart u flink op uw gasrekening.

Aluminium kozijnen

Als u investeert in isolerende ramen, kunt u tegelijkertijd maar beter ook nieuwe kozijnen aanschaffen. Kies bij voorkeur voor aluminium kozijnen, bijvoorbeeld van Decalu. Dit zijn dé isolerende kozijnen van Nederland. Dankzij de profieldiepte van maar liefst 88m en de ingebouwde isolerende thermische kern, voorkomt u koudebruggen en behaalt u ontzettend hoge isolatiewaarden. Deze aluminium kozijnen isoleren niet alleen sterk qua warmte, maar ook qua geluid.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.