Duurzaamheidsmaatregelen voor een energiezuinig appartement

Een energiezuinig huis is een comfortabel huis. Niet voor niets dat steeds meer mensen investeren in duurzame en energiezuinige oplossingen.

Gepubliceerd: 21 januari 2020

Als appartement eigenaar doet u er verstandig aan om mee te gaan in deze trend en uw huis goed te isoleren. Immers is stoken zo minder nodig en worden er minder schadelijke stoffen uitgestoten. Goed voor het milieu én de portemonnee.

Er bestaan vele manieren om een huis te verduurzamen. De meest effectieve manier om een huis te verduurzamen is om een huis te isoleren. Waar dat in een vrijstaande woning of twee-onder-één kap gemakkelijk te bewerkstelligen is, heeft dat voor een appartementencomplex wat meer voeten in de aarde. Als lid van de VvE kunt u een balletje opgooien over isolatie. Wellicht dat meer bewoners er wat voor voelen. Bent u zelf eigenaar van een geheel appartementencomplex? Dan is het mogelijk om zelf duurzaamheidsmaatregelen te treffen.

Vloerisolatie

Veel warmte verlaat de woonkamer via de vloer. Een manier om dit tegen te gaan is door te vloer goed te isoleren. Tegen de onderkant van de vloer wordt er folie aangebracht die ervoor kan zorgen dat een gemiddelde eengezinswoning op jaarbasis maar liefst 350 m3 gas bespaart. De energierekening zal logischerwijs op jaarbasis stukken lager zijn!

HR Isoglas

Dubbelglas is altijd beter dan enkelglas. Maar HR IsoGlass is nóg beter. Tussen de glaslagen zit argongas, dat ervoor zorgt dat ramen nog beter isoleren.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de laatste jaren in schwung. Dat is niet vreemd want met een lage investering, bereikt u een groots effect. Door de ruimte tussen de woning en de buitenmuur op te vullen met isolatiemateriaal – glaswol, polysystreenkorrels, PUR schuim – is het mogelijk om simpel en goedkoop hoge stookkosten te voorkomen.

Dakisolatie

We weten allemaal dat warmte opstijgt. Om de warmte in huis te houden, is het noodzakelijk dat het dak goed geïsoleerd is met glaswol of steenwol.

Ventileren met een plissé hor

Een goede isolatie van een woning kan ervoor zorgen dat u in een energiezuinig appartement woont. Toch is het niet zo dat isolatie een eventueel vochtprobleem van de woning zou kunnen oplossen. Is er eenmaal vocht in de woning, dan is het belangrijk om genoeg te ventileren. Door regelmatig te ventileren komt droge lucht naar binnen en zal vochtige lucht worden afgevoerd. Waar u in de winter prima voor een kort moment het raam op de kiepstand kan zetten, is dat in de zomer iets minder prettig. U haalt namelijk niet alleen fijnstof van buiten naar binnen, maar ook insecten. Nu is het mogelijk om voor deze warmere periodes van het jaar een airco aan te schaffen, maar een duurzamer alternatief is een plissé hordeur - of raam. Hiermee haalt u niet alleen een stukje duurzaamheid in huis, maar ook een stukje stijl.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.