Vier manieren om uw appartement te isoleren

Goede isolatie zorgt ervoor dat u iedere winter warm doorkomt. Dat is niet het enige voordeel, want u bespaart ook nog eens op uw jaarlijkse energiekosten.

Gepubliceerd: 15 december 2019

Daarom loont het altijd om te investeren in de isolatie van uw appartement. Hier zijn vier manieren om de isolatie in uw woning te verbeteren.

1. Vloerisolatie

U heeft het misschien niet door, maar de meeste warmte in uw appartement verdwijnt via uw vloer. De grond onder uw woning is namelijk erg koud, vooral wanneer het vriest. Daarom is het de moeite waard om in vloerisolatie te investeren. Heeft u een kruipruimte? Dan is het verstandig om deze ruimte meteen mee te nemen tijdens het isolatieproces. Vervolgens heeft u nooit meer last van ijskoude vloeren die uw winters kil en onaangenaam maken.

2. Dakisolatie

Warmte stijgt van nature op naar boven. Het is dus niet vreemd dat veel warmte verdwijnt via het dak van uw appartement. De meeste daken zijn niet goed geïsoleerd en laten daardoor veel warmte ontsnappen. Gaat u uw dak isoleren, dan is het mogelijk om tot wel 30% minder warmte kwijt te raken. Deze investering heeft dus veel impact op uw maandelijkse energiekosten. Heeft u een zolder die u eigenlijk niet veel gebruikt? Dan is het soms voldoende om alleen de vloer van deze zolder te isoleren.

3. Spouwmuurisolatie

Wanneer u in een oud appartement woont, merkt u misschien wel dat de muren koud aanvoelen tijdens de winter. Dat komt doordat er veel koude lucht in uw gevel en spouwmuren zit. U voorkomt dit met behulp van spouwmuurisolatie. Hierbij vult u de lege ruimte tussen uw muren met isolatiemateriaal. Hierdoor houden de muren geen koude lucht meer vast en zal de temperatuur in uw appartement minder snel dalen.

4. Dubbel glas

Het is natuurlijk prachtig om naar buiten te kijken via grote ramen, maar deze ramen zorgen ook voor veel warmteverlies. Heeft u oude enkele ramen? Dan moet u deze direct vervangen wanneer u uw appartement gaat isoleren. Enkel glas laat ontzettend veel kou naar binnen, terwijl dubbel glas een betere barrière vormt tussen uw appartement en de buitenlucht. Wanneer u deze investering doet, is het verstandig om meteen zeer goed isolerend glas uit te zoeken. HR++ glas is hierbij de standaard: dubbel glas met daartussen een speciaal gas dat extra isolerend werkt.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.