5 tips voordat je je badkamer gaat verbouwen

Speel je met het idee om je huidige badkamer aan te passen? Dat is geen al te gek idee.

Gepubliceerd: 20 oktober 2022

Door aanpassingen aan je badkamer te verrichten, maak je ‘m weer helemaal naar je wens. En je maakt hem ook nog eens naar deze tijd. De ontwikkelingen hebben niet stilgestaan, waardoor de kans groot is dat je huidige badkamer enigszins verouderd is.

Geldt dat ook voor jouw badkamer? Of sluit je badkamer niet meer op je wensen of situatie aan? Met onderstaande 5 tips tref je de juiste voorbereidingen voor de verbouwing van je badkamer.

Tip 1: ga tijdig op zoek naar nieuwe meubelen en materialen

We leven op dit moment in bijzondere tijden. We hebben met een ongekende inflatie te maken, terwijl we ook een tekort aan talloze grondstoffen en producten hebben. Dit zorgt ervoor dat onder meer nieuwe badkamermeubelen een lange levertijd hebben. Als je een nieuw meubelstuk bij een sanitairwinkel Eindhoven bestelt, moet je hier mogelijk een paar weken op wachten.

Het is daarom zaak dat je de nieuwe producten tijdig koopt. Des te eerder je dit doet, des te zekerder je er van kunt zijn dat de producten tijdig geleverd worden.

Tip 2: ga tijdig op zoek naar een vakman

Niet alleen qua meubelen en materialen is het bizar, maar ook qua vakmannen. Bij een goede vakman komt er rook uit de agenda. Ga daarom tijdig op zoek naar een vakman, zodat hij alvast een plekje in zijn agenda voor je kan reserveren.

De ervaring leert dat je er soms tot wel een halfjaar van tevoren bij moet zijn. Wil je in het najaar je badkamer laten verbouwen? Ga dan aan het begin van het jaar alvast op zoek naar een geschikte vakman.

Tip 3: maak een keuze tussen de vele stijlen

Een badkamer kun je tegenwoordig in veel stijlen inrichten. Sommige mensen kiezen ervoor om stijlen met elkaar te mixen, maar dat levert niet altijd een fraai geheel op. Ons advies is daarom om een keuze tussen de vele stijlen te maken. In de gewenste stijl kun je vervolgens je hele badkamer inrichten.

Tip 4: maak een ontwerp

Weet je in welke stijl je je nieuwe badkamer wilt hebben? Dan kun je alvast een ontwerp maken. Verwerk in dit ontwerp de afmetingen, de vloertegels Eindhoven, de nieuwe meubelstukken en de douche (en eventueel het bad). Door dit zo nauwkeurig mogelijk te doen, maak je je badkamer helemaal naar wens.

Tip 5: denk goed over je budget na

Het verbouwen van je badkamer is een prijzige aangelegenheid. Maar, het is tegelijkertijd een slimme investering. Dankzij je nieuwe badkamer word je woning namelijk een stuk meer waard. Denk in ieder geval op voorhand wel goed na over je budget dat je over hebt voor de verbouwing.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.