5x tips voor het inrichten van een klein balkon

Een balkon is natuurlijk een groot pluspunt in een appartement. Zo heeft u een fijn eigen plekje waar u van de buitenlucht kunt genieten.

Gepubliceerd: 01 juli 2022

Beschikt uw appartement over een klein balkon? Dan is het goed om hier het maximale uit proberen te halen. Er zijn een aantal tips die u erbij kunnen helpen om een klein balkon zo goed mogelijk in te richten. Wij zetten ze hieronder op een rijtje om u op weg te helpen.

Kies voor praktische meubels

Een goede tip bij het inrichten van een klein balkon, is kiezen voor praktische meubels. Omdat u niet al te veel ruimte heeft, dient u keuzes te maken. Hoewel het u misschien leuk lijkt om te beschikken over verschillende tuinmeubelen, is dit op een klein balkon natuurlijk niet mogelijk. Denk daarom praktisch na over wat u kwijt kunt op uw balkon. Er zijn diverse meubels waar je aan kunt denken en die geschikt zijn voor een klein balkon. Van verstelbare stoelen tot kleine tuinsets: er zijn mogelijkheden genoeg. Kijk dus vooral even wat er allemaal te koop is om inspiratie op te doen. Wilt u graag beschikken over een tuinset op uw balkon? Ga dan op zoek naar balkon tuinsets. Als u hiernaar op zoek bent, kunt u een kijkje nemen tussen deze Van Der Garde tuinsets.

Werk de hoogte in

Naast kiezen voor praktische meubels is het ook een aanrader bij het inrichten van een klein balkon om de hoogte in te werken. Gebruik de wanden bijvoorbeeld om spullen op te bergen of op te hangen, zodat het geen ruimte in beslag neemt op de vloer van uw balkon. Op deze manier lijkt het balkon tevens groter, wat natuurlijk fijn is.

Gebruik rustige kleuren

Een ander tip voor het inrichten van een klein balkon is het gebruiken van rustige kleuren. Als u gebruikmaakt van felle, opvallende kleuren, kan het er namelijk chaotischer uit komen te zien. Bovendien lijkt het op deze manier alleen nog maar kleiner, wat u natuurlijk moet zien te voorkomen. Door rustige kleuren te gebruiken blijft het er netjes uitzien en het kan hierdoor ook nog groter ogen dan het daadwerkelijk is.

Voeg groen toe

Eigenlijk wel onmisbaar op ieder balkon: groen. Met groen maakt u het balkon een stuk sfeervoller, waardoor het leuk is om toe te voegen. Bij groen toevoegen kunt u denken aan het plaatsen of ophangen van mooie planten. Zo maakt u een gezelligere plek van het balkon en wordt het nog fijner om hier tijd te spenderen.

Goede verlichting

Wat ook niet kan ontbreken op uw balkon, is goede verlichting. Met behulp van verlichting maakt u het namelijk mogelijk om ook als het donker is tijd door te brengen op uw balkon. Zo worden de lange zomeravonden een stuk gezelliger. Er zijn genoeg soorten verlichting waar u uit kunt kiezen. U kunt ervoor kiezen om een buitenlamp neer te zetten, maar een buitenlamp ophangen is uiteraard ook een goede mogelijkheid. Naast basisverlichting kunt u ook nog denken aan sfeerverlichting als bijvoorbeeld kandelaars, lichtslingers en lantaarns.

Deze tips hierboven kunnen u op weg helpen met het inrichten van een klein balkon. Hiermee kunt u al een heel eind komen in het creëren van een fijne plek. Hoe beter en praktischer u het balkon inricht, hoe fijner het wordt om hier veel tijd door te brengen!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.