Welke mogelijkheden zijn er om een groen te krijgen op uw balkon?

De lente is begonnen en de zomer staat om de hoek, dit betekent dat we weer meer naar buiten kunnen. Heerlijk van de zon genieten in de tuin of op het balkon.

Gepubliceerd: 07 april 2022

Het is begrijpelijk dat na de winter de tuin of balkon er een beetje somber bij ligt en daar moet snel verandering in komen. In deze blog worden verschillende mogelijkheden benoemd om het balkon groener en zomerklaar te maken.

Ruimte optimaal benutten

Wellicht bent u één van de gelukkigen met een ruim balkon of dakterras maar de meeste moeten het doen met een compactere ruimte. De kunst is om de ruimte die het balkon heeft ook optimaal te benutten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plantenbakken aan de muur of over de balkonreling of aan een opvouwbare tuinset voor wanneer je de ruimte ergens anders voor wilt gebruiken. Om de ruimte te behouden en toch groen toe te voegen aan het balkon, ga dan een laurierhaag kopen. De haag is verkrijgbaar in ruimtebesparende vormen zoals een pilaar of in een smalle plantenbak. Daarnaast kan er een zitplek gecreëerd worden die ook weinig ruimte in beslag neemt door de tafel te verbinden aan de muur of de balkonrand.

Meer groen

Om zoveel mogelijk ruimte te behouden, is het een goede oplossingen om plantenbakken aan de muur op te hangen. Verticaal tuinieren is een upcoming trend waarbij er op een creatieve manier een balkon groener wordt gemaakt. Er zijn verschillende mogelijkheden, denk hierbij aan hangplanten of een plantenbak rek die bevestigd kan worden aan de muur. Wilt u wat meer privacy creëren op het balkon? Kies dan voor een taxushaag. Deze haag is in alle vormen en maten bij te snoeien en is daarom perfect om op een balkon te plaatsen. Zo kun je de haag hoog en smal houden waardoor het weinig ruimte in beslag neemt en de ruimte vrij blijft voor een leuke tuinset. Wat ook een leuke optie is zijn plantenbakken speciaal ontworpen voor het balkon. Deze kun je over de rand hangen en mooie planten of bloemen in doen om het balkon wat op te fleuren.

Kortom, er zijn veel manieren om uw balkon groener te maken en tegelijkertijd de ruimte die u heeft optimaal te benutten. Met een haag wordt het balkon groener en daarnaast kan er ook privacy worden gecreëerd indien dit wenselijk is. Maak uw balkon nu zomerklaar!

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.