12 stijltips voor een fantastisch balkon - ook voor de kleintjes!

Elk balkon, hoe groot of klein het ook is, kun je geweldig leuk inrichten met tuinmeubels, planten, buitenkleden en verlichting.

Gepubliceerd: 26 juli 2018

beeld: Ikea

Buiten zijn is heerlijk

Wonen in een appartement of flat is heerlijk. Want alles is gelijkvloers - en dat is praktisch - je woning is overzichtelijk en vaak lekker ruim. De reden dat mensen uiteindelijk toch kiezen voor een huis, is het gemis van een tuin. Het ruimtelijke gevoel en lekker buiten kunnen zijn op een plek die helemaal van jou is, is natuurlijk ook heel aantrekkelijk. Maar daar heb je tegenwoordig geen tuin meer voor nodig hoor.

Je balkon heeft meer te bieden dan je denkt

Balkons werden vroeger vaak gebruikt als opslagplaats voor bijvoorbeeld de vuilnisbak en de bezems. Maar dat is ondertussen wel een beetje achterhaald. Als je slim gebruikmaakt van wat je balkon allemaal te bieden heeft, hoef je helemaal niets weg te laten. Dan maak je van je balkon een heerlijke plek om bij te komen.

GA DE HOOGTE IN MET GROEN

Met plantenbakken en bloempotten geef je gemakkelijk een natuurlijke sfeer aan je balkon. Maar als je ze op de grond zet, nemen ze wel veel ruimte in beslag. Maak daarom gebruik van wat je balkon nog meer te bieden heeft. Benut de muren, de reling en het plafond of bevestig een HANGTUIN; allemaal manieren om met je bloemen en planten te pronken.PRAKTISCHE BALKONMEUBELS

Met een balkon heb je nu eenmaal te maken met een beperkt aantal vierkante meters. Dus ook je opslagplaatsen en meubels moeten praktisch zijn. Zoek daarom naar ruimtebesparende balkonmeubels of meubels die handige functies hebben.

bron: Ikea

bron: Ikea

LOUNGEN OP JE BALKON

Hoe je je kopje thee of koffie ook drinkt, hij smaakt toch het lekkerst als je er lekker bij kunt zitten. Even een momentje voor jezelf. En wat nou een fijne zitplaats is, bepaal jij natuurlijk helemaal zelf. De één zit het liefst rechtop, terwijl de ander liever languit geniet van het zonnetje. Ga dus op zoek naar een zitplaats die helemaal bij jouw eigen levensstijl past. Bij Tuinkussenshop vind je trouwens de fijnste tuinkussens.

bron: Ikea

CREËER SFEER MET EEN TUINKLEED

Trek de sfeer van je woonkamer door naar je balkon, door er een mooi tuinkleed neer te leggen. Dit soort kleden zijn gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor verkleuren ze niet en kunnen ze - lekker makkelijk - het hele jaar door buiten blijven liggen. Met een tuinkleed tover je je balkon binnen een minuut om in een verlengstuk van je huis. Of kleed je balkon aan met kunstgras. Lees hier tips voor kunstgras kopen op je balkon.

ROMANTISCH BALKON MET VERLICHTING

Wij Nederlanders zijn nuchter en halen sfeerverlichting eigenlijk alleen maar uit de kast als we visite hebben of als het kerst is. Zonde! Want wat is er nu gezelliger dan een vrolijk verlicht balkon? Dus pak uit en versier je balkon uitbundig met alle leuke buitenverlichting die er is!

bron: Ikea

 

DIT WIL JE OOK LEZEN!

BALKONBARBBQ balkon

 

 

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.