Building Holland presenteert...

Building Holland is dé beurs waar innovaties op het gebied van wonen en duurzaamheid worden gepresenteerd. Appartement & Eigenaar maakte alvast een rondje over de beursvloer en verzamelde deze niet te missen noviteiten.

Gepubliceerd: 29 februari 2016

7x douchen met dezelfde waterdruppel

De e-Shower is niet alleen een douche, het is ook een computer uitgerust met diverse sensoren, waardoor de douche volledig naar wens te programmeren is. Douchetijden, waterdruk, muziekstreaming, aromadispensie, automatische reiniging... alles is naar wens in te stellen. Maar nog interessanter zijn de Refresh Cycles™ die elke waterdruppel filteren, zuiveren en 7 keer gebruiken.

Zo bespaar je 80% op energie en 90% op water. De werking is simpel: start de Refresh Cycles en het reservoir vult zich met vers, warm water. Circa 3 liter water recirculeert. Omdat douchedruppels snel afkoelen wordt vers warm water bijdruppeld. Circa 1,5 liter per minuut. Omdat het overtollige water via de SmartStop wegspoelt, vervangen Refresh Cycles elke minuut de helft van het water. Zo komt een druppel gemiddeld 7 keer langs, slechts 10 seconden in totaal. Men kan overigens zelf bepalen of men op de klassieke manier doucht, waarbij het water direct door de afvoer wegspoelt. Of met de Refresh Cycles.

www.hamwells.com 

Geen warmte meer verliezen

Het Zero Energy Concept biedt bewoners een zeer comfortabele woning met verwarming en koeling op basis van bodemenergie, voldoende tapwater en een gezond binnenklimaat door de warmte-terugwinunit. Bij het ontwikkelen van het Zero Energy Concept is gebruik gemaakt van de meest energiezuinige technieken en innovaties.
Het totaalconcept bestaat uit een water/water warmtepomp, voorraadvat, ventilatie met warmteterugwinning en een regeneratie-unit. Het Zero Energy Concept biedt keuze uit uiteenlopende configuraties voor woningen en appartementen. Bovendien is er een grote variatie mogelijk van afgiftesystemen, ventilatiekanalen en integratie in prefabgevels/daken.

Foto; Ithodaalderop

www.ithodaalderop.nl

Het energieverbruik slim managen

spIDer is een slimme klimaatthermostaat waarmee altijd en overal de verwarming, ventilatie, tapwater en elektrische apparaten kan worden aangestuurd. Ook op afstand met de spIDer-app. Monitoring op spIDer-web verschaft inzicht in en controle over het energieverbuik en de energiekosten. Met spIDer konden al eenvoudig twee zones worden bediend, nieuw is de multizonering.

ithodaalderop

www.ithodaalderop.nl

2-in-1 plafondplaten: afwerken én isoleren

De Kingspan Kooltherm® K10 Plus Plafondplaat is een resol hardschuim isolatieplaat met vezelvrije kern, aan twee zijden voorzien van een glasvlies cachering en aan een zijde 20 mm naturel crème houtwolcement met een facetkant.
Door de hoge isolatiewaarde is deze plafondplaat uitstekend geschikt voor het isoleren en afwerken van parkeergarages en kelderboxen. Deze plafondplaat van Kingspan heeft als een van de weinige hardschuim isolatieplaten het DUBOkeur, een keurmerk dat alleen is weggelegd voor de meest milieuvriendelijke producten.

kingspan

www.kingspaninsulation.nl

Een nieuwe pomp binnen 1 uur

Overdag binnen 1 uur en buiten werktijden binnen 2 uur een nieuwe pomp op locatie. Met de Snel Service van Biral wordt een defecte pomp binnen maximaal 2 uur gerepareerd. Dankzij deze service is de uitvaltijd van een installatie zo kort mogelijk. De opzet is simpel, de monteur belt het servicenummer, meldt het merk en type van de defecte pomp. Biral zorgt vervolgens voor de juiste pomp en toebehoren en bezorgt deze op locatie. De oude pomp wordt netjes mee terug genomen en duurzaam afgevoerd.

biral

www.biral.nl

Als elke seconde telt

97% van de huishoudens heeft geen brandblusser en dat terwijl bij een beginnende brand elke seconde telt. Vanuit die gedachte heeft Prymaxx de Universele spray brandblusser ontwikkeld. Deze brandblusser is goed in te zetten bij de meest voorkomende branden en is tevens geschikt voor het blussen van 15 liter frituurvet, vet/olie branden. Door een simpele druk op de knop wordt het vuur in slechts enkele seconden verstikt. Doordat de blusser werkt als een spuitbus kan iedereen, ongeacht leeftijd, de blusser gebruiken.

Het gebruiksgemak en de snelheid zijn zodanig dat iedereen, ongeacht de leeftijd, kan blussen. De innovatie levert bij brand een tijdwinst van 30 seconden tot maar liefst enkele minuten. Door zijn intuïtieve werking kan iedereen van 9 tot 90 een beginnende brand blussen. Er zijn 16 woningbranden per dag! Dus niet ‘alleen’ bij uw buurman. Dankzij de Spray brandblussers is het eenvoudig om schade te beperken en misschien wel levens te redden.prymaxx

consumenten.prymaxx.eu

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.