Appartementencomplex voorzien van nieuwe verlichting: waar moet je op letten?

Als de verlichting in een appartementencomplex vervangen moet worden, zijn er een aantal belangrijke factoren om in gedachten te houden.

Gepubliceerd: 30 januari 2023

Doordat de complete verlichting in het complex in één keer vervangen gaat worden, is dit geen gemakkelijke taak. Het is daarom uiterst belangrijk dat er rekening gehouden wordt met onderstaande stappen. Op deze manier krijg je namelijk het beste resultaat.

Inspectie

Om te beginnen moet de bestaande verlichting in het complex geïnspecteerd worden. Op deze manier kan er bepaald worden hoeveel verlichting er exact vervangen moet worden. Als het complex geïnspecteerd wordt, kan er bepaald worden of de verlichting gerepareerd of vervangen moet worden. Is het tijd om de verlichting te vervangen? Dan is het belangrijk om goed op te letten welke verlichting benodigd is.

Kiezen van de verlichting

Als er gekozen is om de verlichting te vervangen, is het tijd om de lichtbronnen en armaturen te kiezen voor de nieuwe verlichting. De nieuwe verlichting moet wel voorzien worden van de juiste helderheid en het juiste lichtniveau. Als de juiste verlichting gekozen is, moet er ook gekeken worden naar de juiste stroomvoorziening. Als dit niet op de juiste manier geregeld wordt, krijgt de nieuwe verlichting niet voldoende vermogen om te werken.

Controle

Na het kiezen van de juiste verlichting en voordat de verlichting geïnstalleerd kan worden, is het belangrijk dat het complete elektrisch systeem en bekabeling gecontroleerd wordt. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat alle bekabeling in goede staat is. Het voorkomt namelijk dat de nieuwe verlichting snel kapot gaat en voorkomt het doorbranden van de kabels.

Installatie

Om het totaalplaatje af te ronden, moet de verlichting op de juiste manier geïnstalleerd worden. De verlichting moet op de juiste manier aangesloten worden op het elektrisch systeem. Om ervoor te zorgen dat dit op de juiste manier gebeurd, is het verstandig om een professional in te schakelen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in bedrijfsverlichting zijn een goede keuze aangezien zij grote bedrijfspanden voorzien van verlichting, in sommige gevallen nog groter dan een appartementencomplex.

Het mag duidelijk zijn dat het vervangen van verlichting in een appartementencomplex een serieuze taak is. Er zijn verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Als alle stappen zorgvuldig gevolgd worden, zal het resultaat uiteindelijk zeker voldoen aan de verwachtingen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.