Balkonbeglazing van Metalura

In het najaar van 2022 plaatste Metalura in Hendrik Ido Ambacht in een nieuwbouw appartementencomplex balkonbeglazing bij achttien appartementen. Na de oplevering van deze balkons, kozen nog meer bewoners voor balkonglas.

Geplaatst door: Metalura

In het najaar van 2022 plaatste Metalura in Hendrik Ido Ambacht in een nieuwbouw appartementencomplex balkonbeglazing bij achttien appartementen. Na de oplevering van deze balkons, kozen nog meer bewoners voor balkonglas. Dit project werd door Oscar Brouwer, projectadviseur bij Metalura, begeleid. Hij vertelt in dit interview kort over hoe dit proces is verlopen.

“In 2018 koos mevrouw Walraven al voor balkonbeglazing van Metalura voor haar toenmalige appartement. In januari 2022 nam ze wederom contact met ons op omdat ze naar een nieuwbouwappartement ging verhuizen en daar ook graag weer balkonglas van Metalura wilde. Dat was haar zo goed bevallen.” Zodoende kwam Oscar in gesprek met de VvE van De Beatrixhof in Hendrik Ido Ambacht. Al snel bleek dat er meer bewoners geïnteresseerd waren in balkonbeglazing. De

VvE richtte daarom een speciale balkoncommissie op die zich met alles rondom het balkonglas ging bezighouden. Het appartementengebouw moest nog worden opgeleverd en op basis van de bouwtekeningen mocht Oscar een offertevoorstel maken voor achttien balkons. De VvE ging grondig te werk en zette daarna een pitch uit bij meer dan tien verschillende bedrijven. Uiteindelijk kozen ze voor Metalura.

Bezoek aan Metalura
“De balkoncommissie is daarna meerdere keren in Alblasserdam geweest om alle vragen over de kwaliteit, veiligheid en techniek goed met ons door te spreken. We hebben ook alle bewoners uitgenodigd in het Experience Center. Daarna hebben we bij elke bewoner de balkons ingemeten, de exacte maten opgenomen en een offerte opgesteld”, legt Oscar uit. Na goedkeuring op de offertes, hielp Metalura bij de aanvragen van de vergunning. “Rik Hindriks en Teun van Kooten waren, naast de overige leden van de balkoncommissie, onze vaste contactpersonen. Zij hielpen ons o.a. om de toestemming van de architect en de constructeur te verkrijgen.

Daarna werd bij Metalura de productie van de beglazingen gestart. Binnen een maand konden we toen alles bij de bewoners plaatsen. Dat werd goed afgestemd. De VvE had voor ons de lift helemaal afgeplakt zodat er nergens beschadigingen konden ontstaan.

Geweldige samenwerking
Het is echt een heel bijzonder project. Als ik erop terugkijk was het een intensieve tijd - er zijn veel gesprekken gevoerd - die door alle partijen wél als heel prettig ervaren is. Er zijn nu meer bewoners die ook overwegen om voor balkonglas te kiezen.”

Meer weten over balkonbeglazing? Kijk op www.metalura.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Metalura

Metalura

Van Hennaertweg 2, 2952 CA  ALBLASSERDAM

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Metalura
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.