Famostar Noodverlichting

Famostar Noodverlichting

Postbus 43, 6880 AA  VELP

Over ons

Famostar: dé noodverlichtingspecialist

Of je nou op je werkt zit, lekker uit eten gaat in je favoriete restaurant of iemand in het ziekenhuis bezoekt, je staat er vaak niet bij stil hoe je een gebouw veilig kunt verlaten als dat nodig is. En laat dit nou precies het belang zijn van noodverlichting. Veiligheid is bij ons altijd het uitgangspunt. Wet- en regelgeving gebruiken wij als toets, maar we kijken ook naar het menselijk gedrag in stressituaties. Dit passen we toe bij het opstellen van noodverlichtingsplannen, maar ook bij onze productontwikkeling. In nauwe samenwerking met installateurs, adviseurs en eigenaren van gebouwen worden ideeën uitgewerkt tot nieuwe producten en diensten. Door deze samenwerking zijn onze producten makkelijk te installeren en hebben we voor iedere situatie een goede oplossing. Dit doen wij al 60 jaar lang.

Noodverlichting: toen en nu

Elk product wordt met zorg ontworpen en in elkaar gezet bij ons in Velp. Eerst als onderdeel van Faber Electronics BV en sinds 2002 als Famostar emergecy lighting BV. De merknaam Famostar is een samenstelling van de drie bedrijven die bij de ontwikkeling en de verkoop van de eerste producten waren betrokken. De eerste twee letters zijn eenvoudig te raden. De andere twee bedrijven bestaan vandaag de dag niet meer. Eind 2017 is Famostar overgenomen door FW Thorpe Plc, een product van verlichting voor de professionele markt. Thorpe is, net als Famostar, een familiebedrijf dat actief is sinds halverwege de jaren '30. 

Anno nu is de primaire functie van noodverlichting, zoals bedoeld bij de uitvinding hiervan in 1956, nog altijd hetzelfde. Echter hebben technologieën zich enorm ontwikkeld en zijn deze moderner en effectiever geworden. Zo introduceert Famostar in 2019 dubbel zo lange accugarantie dan de standaard in de markt, namelijk acht jaar! Naast innovatie zijn de duurzaamheid van onze producten en kennis over veiligheid in gebouwen erg belangrijk voor ons. Noodverlichting moet immers niet alleen elektrotechnisch in orde zijn, maar op het moment dat het er op aankomt moet deze ook bijdragen aan een efficiënte en veilige ontruiming. Ook bieden ons volledige assortiment enkel aan in led. 

Kenniscentrum Noodverlichting

Door de jaren heen heeft Famostar enorm veel kennis over niet alleen de installatie zelf, maar ook de wet- en regelgeving er om heen en de bijdrage aan de veiligheid in een gebouw. Deze kennis willen wij graag delen met anderen. Daarom is in 2009 het Kenniscentrum Noodverlichting opgericht. Hier wordt merkonafhankelijke kennis op het gebied van noodverlichting en veilige ontruimingen gedeeld. Dit wordt gedaan middels trainingen die afgestemd zijn op de dagelijkse werkzaamheden van de installateur. Zoals het ontwerpen van installaties of het plegen van onderhoudswerkzaamheden. Het Kenniscentrum Noodverlichting verdiept én verbreedt de kennis in noodverlichting. Hiermee willen we samen met de installateur een bijdrage leveren aan een veilige en verantwoorde ontruiming van een gebouw in noodsituaties. 

Wij staan voor u klaar

Famostar is een moderne en vooruitstrevende onderneming met een rijke geschiedenis. Onze ervaring en expertise delen we graag met u. Met vragen kunt u terecht bij onze helpdesk (026 - 3 846 846). Uiteraard komen wij ook  graag bij u langs om u te helpen bij het vinden van de optimale oplossing voor uw project. 

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.