Is noodverlichting voor buiten verplicht

In het donkere jaargetijde is noodverlichting aan de buitenzijde van een gebouw extra belangrijk. De Nightlife is dan ook onmisbaar in deze periode als het om veiligheid gaat.

Geplaatst door: Famostar Noodverlichting

Noodverlichting voor buiten

Over de noodzakelijkheid van noodverlichting aan de buitenzijde van een gebouw verschillen de meningen. Toch is de wet er heel duidelijk over. Een situatie is pas voldoende veilig als mensen op een veilige verlichte plaats kunnen komen. Volgens het Bouwbesluit is dit de openbare weg en volgens het Arbobesluit moeten nooduitgangen en vluchtwegen voorzien zijn van adequate noodverlichting. Bij het verlaten van een gebouw kunnen mensen in situaties terecht komen die zij niet verwacht hadden. Denk dan bijvoorbeeld aan obstakels als plantenbakken of fietsenrekken of zelfs trappen die zij aan de buitenzijde van een gebouw nog af moeten om op de openbare weg uit te komen. Zonder adequate verlichting zou een situatie als deze niet veilig zijn.

De Nightlife

Famostar heeft voor de buitenzijde van een gebouw de Nightlife beschikbaar. Dit armatuur is noodverlichting en beveiligingsverlichting in één. Er hoeven dus geen verschillende armaturen geplaatst te worden, maar u heeft aan één soort genoeg. Het assortiment buitenverlichting voldoet dankzij een sterkte van 3 lux aan de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De armaturen zijn water- en stofdicht en hebben een temperatuurbereik van -20 tot +40 graden Celsius.

Ook nooddeuren verplicht voorzien van opschrift

Naast de noodverlichting aan de buitenzijde van het gebouw is het volgens het Bouwbesluit ook wettelijk verplicht nooddeuren te voorzien van het opschrift "nooddeur vrijlaten" of "nooduitgang". Dit zorgt ervoor dat mensen geen obstakels voor de nooduitgang plaatsen. Hiervoor heeft Famostar een sticker beschikbaar met de tekst "Nooduitgang vrijlaten a.u.b.".

Meer weten over noodverlichting voor buiten of onze Nightlife? Kijk op onze website.

Bedrijvengids Geplaatst door
Famostar Noodverlichting

Famostar Noodverlichting

Postbus 43, 6880 AA  VELP

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Famostar Noodverlichting
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.