..........
shadow_fix

onderverhuurd via Airbnb

onderverhuur airbnb Makelaardij kantonrechter

Een huurder van een woning in Amsterdam staat op straat omdat hij zijn huis heeft onderverhuurd via Airbnb. Ook moet hij een boete van 7.500 euro betalen en de door Rappange Makelaardij gemaakte onderzoekskosten van 10.000 euro. Dat heeft de kantonrechter in de hoofdstad bepaald.

Rappange spande de zaak aan omdat onderverhuur van de sociale huurwoning niet is toegestaan. Bovendien klaagden omwonenden over overlast die de Airbnb-gasten veroorzaakten. Volgens advocaat Floris Havelaar van Van Diepen Van der Kroef Advocaten wees onderzoek uit dat de woning zeker 130 dagen is onderverhuurd. Dit kon onder meer worden aangetoond aan de hand van beoordelingen die gasten achterlieten op de website van Airbnb, waar particulieren hun woning tijdelijk te huur aanbieden.

De veroordeelde huurder moet binnen twee weken zijn huis uit. Het advocatenkantoor doet momenteel onderzoek naar meer vergelijkbare zaken. Hoeveel er nog voor de rechter komen, hangt volgens Havelaar af van de huurders. "Als ze eieren voor hun geld kiezen en uit zichzelf de woning verlaten, kan de woning opnieuw worden verhuurd aan iemand die zich wel netjes aan het contract houdt." (ANP)

 • Twee recente uitspraken

  juridisch

  In dit artikel zullen twee recente uitspraken centraal staan.

 • Bouwkundige keuringen

  mjop

  Naast het exclusieve gebruiksrecht van het appartement is de appartementseigenaar tevens mede-eigenaar en dus medeverantwoordelijk voor het hele gebouw. Elke appartementseigenaar is verplicht om samen met de andere appartementseigenaren het gebouw te onde

 • Appartement in de verhuur?

  juridisch

  Het komt met enige regelmaat voor dat een appartementseigenaar niet zelf gebruikmaakt van zijn appartement, maar dat hij zijn appartement in gebruik geeft aan een ander. De Vereniging van Eigenaren ziet zich vervolgens geconfronteerd met een gebruiker van

 • Hoe verhuur ik mijn appartement?

  verhuren

  Bent u de eigenaar van een appartement of vakantiehuis in het binnen- of buitenland? Dan zult u hier natuurlijk geregeld te vinden zijn, maar er zijn ook tijden in het jaar dat u hier niet aanwezig bent.

 • Gerechtshof Amsterdam legt short stay aan banden

  juridisch

  Het Gerechtshof Amsterdam legt het verhuren van een appartement op basis van short-stay aan banden.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam