Vijf telefoonnummers die je als VvE altijd paraat hebt

Met een (grote) groep woningbezitters in een VvE deelnemen betekent dat er een structuur nodig is.

Gepubliceerd: 27 februari 2018

Er moet bijvoorbeeld een deugdelijke administratie worden bijgehouden en het pand moet in goede staat vertoeven. Het is vooral belangrijk dat er voor onderhoud een gemeenschappelijke pot is zodat woningbezitters niet individueel voor grote uitgaven komen staan. Daarnaast is het niet altijd duidelijk of bepaald onderhoud door de VvE of voor de individuele woningbezitter betaald wordt. Daar maak je afspraken over.

Hieronder vind je vijf soorten serviceverleners die goed van pas kunnen komen als je een probleem krijgt met je pand. De verwijzingen zijn gemaakt naar bedrijven in Amsterdam en omstreken maar mocht uw VvE ergens anders gevestigd zijn dan kunt u er vast wel één in uw buurt vinden.

Loodgieter – Wat vooral belangrijk is bij een loodgieter is hulp met de centrale verwarming. Als je daarmee een probleem hebt dan is het zeer prettig om een vaste loodgieter te hebben die je kan helpen. Een telefoonnummer paraat hebben is prettig.

Riool ontstopper  – Voert je loodgieter geen ontstoppingswerkzaamheden uit? Dan is het goed om het nummer van een ontstoppingsbedrijf paraat te hebben. Voor problemen met je toilet en keuken draai je waarschijnlijk zelf op maar voor riolering problemen is waarschijnlijk wel ergens een potje.

Slotenmaker – Ben je de sleutel van de algehele toegangsdeur kwijt dan hebben je buren vast wel een sleutel die je kunt laten bijmaken door een slotenmaker. Maar als de buitensloten compleet vervangen dienen te worden dan is het prettig om een vaste slotenmaker te hebben.

Boen Groen – Het schoonmaken van een pand kan een must en zijn die door de VvE gedekt wordt.

Dakdekker – Vooral dak lekkages dienen door de VvE gedekt te worden en mocht er iets ernstigs met het dak voorvallen dan is het fijn om een vaste dakdekker te hebben.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.