5x tips om jouw stroomrekening te verlagen

Onbewust verspillen we flink wat energie, maar met wat tijd en moeite kunnen we gemakkelijk energie besparen.

Gepubliceerd: 17 februari 2018

De meeste groene stroom is natuurlijk de stroom die je niet gebruikt! Daarbij is ook een lagere stroomrekening natuurlijk altijd welkom. Met deze tips verlaag jij jouw stroomrekening.

1. De juiste aanbieder

Stroom en gas prijzen worden voor verschillende tarieven aangeboden. Is je contract aan verlening toe of sta je op het punt een nieuw contract aan te gaan? Ga dan op zoek naar de juiste stroom en gas aanbieder met scherpe prijzen en sta even stil bij de vorm van je contract. Zijn de tarieven laag? Dan is een vast contract de overweging waard. Bij hoge tarieven is variabel waarschijnlijk een betere optie.

2. LED verlichting

Wist je dat een LED lamp 85 procent minder stroom verbruikt dan een gloeilamp? Door alle lampen in de woning te vervangen met LED lampen bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar op je stroomrekening. Daarbij gaat een LED lamp gemiddeld zo’n 30 jaar mee; hoef je voorlopig ook geen nieuwe lampen aan te schaffen.

3. Zonnepanelen

Heb je zonnepanelen door de hoge prijzen nooit als een van de mogelijkheden gezien? Overweeg dan eens om zonnepanelen te huren. In deze vorm betaal je een maandelijks huurbedrag en is onderhoud, installatie en schoonmaak verantwoordelijkheid van de verhuurder. Zo heb je alle voordelen van zonne-energie zonder hier een hoog startbudget voor nodig te hebben.

4. Apparatuur

Een nieuwe koelkast lijkt misschien een flinke aankoop maar het bespaart op de lange en korte termijn een flinke duit op de stroomrekening. Oude apparatuur zoals koelkasten, wasmachines en ander witgoed verbruiken vaak onnodig veel stroom. Door eenmalig te investeren in een nieuwe, ‘groene’ A+++ variant bespaar je de komende tientallen jaren standaard op de stroomrekening. Geen budget beschikbaar? Het is ook mogelijk om witgoed te huren.

5. Slimme woning

Verschillende systemen die bijdragen aan de moderne ‘slimme woning’ dragen ook bij aan een lager stroom en gas verbruik. De Slimme Thermostaat bijvoorbeeld. Die zorgt ervoor dat jij je woning alleen verwarmd wanneer het echt nodig is en past zichzelf aan op jouw wensen, behoeften en gedrag binnenshuis. Ook Slimme Verlichting draagt bij aan een besparing op de kosten. Door alle (LED) verlichting in de woning op een centraal systeem aan te sluiten, kun je niet alleen gemakkelijk alles vanaf de luie stoel verlichten, maar voorkom je ook onnodige verlichting.


Welke maatregelen heb jij al genomen om op de stroom en gas rekening te besparen?

 

 

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.